INFRASTRUKTURA

Novo ruho Luščića! Nakon sklapanja ugovora za projektiranje novog vrtića u Luščiću, sad je potpisan i za prometnicu

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz Grada napominju kako projektiranje objekta i buduće prometnice ne ugrožava niti je u koliziji s postojećim objektima na prostoru bivše vojarne Luščić koje trenutno koriste različite sportske udruge.

Samo tjedan dana nakon potpisivanja ugovora o projektiranju dječjeg vrtića Luščić, danas je s  tvrtkom PRO-SIGNAL j.d.o.o. iz Gline potpisan Ugovor za uslugu izrade projektne dokumentacije izgradnje prometnice Luščić, javljaju iz gradske uprave. Izrada projektne dokumentacije vrijedna je 59.500 kuna, a rok za izradu tri mjeseca od potpisa ugovora. 

– Projektiranje predviđa izgradnju prometnice koja se nalazi na dijelovima k.č.br. 2185/1 i 2186 k.o. Karlovac II, unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja Luščić – centar. Prometnica je planirana za dvosmjerno odvijanje kolnog prometa sa stazama za kretanje pješaka i biciklističkim stazama, a unutar čestice prometnice predviđa se pripadajuća komunalna infrastruktura, zelene površine za postavljanje prometne opreme i javne rasvjete, sadnju drveća i niskog zelenila. Uz prometnicu projektirat će se i parkirališta sa 33 parkirališna mjesta. Buduća prometnica omogućiti će pristup budućem dječjem vrtiću i osnovnoj školi, pojašnjavaju iz Grada.  

Ujedno, iz gradske uprave naglašavaju kako projektiranje objekta dječjeg vrtića Luščić, škole Luščić i buduće prometnice ne ugrožava niti je u koliziji s postojećim objektima na prostoru bivše vojarne Luščić koje trenutno koriste različite sportske udruge. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest