NOVA RADNA MJESTA

Potpisan i zadnji ugovor! Poduzetnička zona Gornje Mekušje u potpunosti popunjena – u sljedećoj godini očekuju se investicijski radovi i nova zapošljavanja

Strategija razvoja poslovnih zona Grada Karlovca sada se usmjerava prioritetno prema Poslovnoj zoni Selce.

Gradonačelnik Damir Mandić potpisao i posljednji u nizu kupoprodajnih ugovora za Poslovnu zonu Gornje Mekušje. Kako poručuju iz gradske uprave, time je zona u cijelosti rasprodana, a kupac posljednje slobodne parcele je tvrtka VISUM ENERGY D.O.O. iz Svete Nedelje.

Tvrtka se bavi inženjerskim uslugama u sektoru energetike i mehaničkih konstrukcija i pruža rješenja u pogledu ispitivanja, instalacije i održavanja opreme na energetskim postrojenjima te procesnoj i naftnoj industriji. Prema najavama, na parceli površine 6.968 m i vrijednosti 890.000,00 kuna, tvrtka će se baviti servisnom djelatnošću. 

Iz Grada podsjećaju kako je razvoj Poduzetničke zone Gornje Mekušje bio je jedan od strateških razvojnih projekata Grada Karlovca, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Dosad su u zoni svoje mjesto našle tvrtke: Hidris inženjering d.o.o. iz Karlovca, Feal Hrvatska d.o.o., ZRE KATOWICE, Valis d’Fructus, d.o.o., Ana-A d.o.o. te Redblock SEE d.o.o. 

– Većina tvrtki ishodila je građevinsku dozvolu, a tvrtka ZRE Katowice počela je s izgradnjom poslovnog objekta u zoni. Procjenjuje se da će u slijedećih godinu dana većina tvrtki krenuti s investicijskim radovima i započeti gospodarsku djelatnost. U svojim ponudama tvrtke su najavile zapošljavanje 50-ak osoba s prebivalištem na području Grada Karlovca, a ukupan prihod ostvaren od prodaje iznosi oko 8 milijuna kuna. Strategija razvoja poslovnih zona Grada Karlovca sada se usmjerava prioritetno prema Poslovnoj zoni Selce, poručuju iz Grada. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest