RADOVI NA D-1

Nastavljaju se radovi na gradnji rotora u Logorištu – pogledajte kako napreduju i kako će izgledati kad krajem lipnja bude pušten u promet

Ugovorni rok završetka svih radova je 29. lipanj ove godine, a vrijednost radova iznosi 9.951.696,54 kuna bez PDV-a.

Gradnja novog rotora na južnom prilazu gradu u naselju Logorište u punom je jeku, no iako je na samom početku radova bilo problema zbog izmještanja DTK kablova, svi se nadaju da će biti gotov po planu do kraja mjeseca lipnja i prije početka ljetnih gužvi na Državnoj cesti D-1.

Cijela investicija vrijedna je oko 10 milijuna kuna a kako će u konačnici kad bude gotov i kako će izgledati opisao je investitor – Hrvatske ceste. Naime, novo “kružno raskrižje” ili popularno “rotor” uredit će se kao jednotračno kružno raskrižje sa tri privoza, dok će se privozi urediti od mosta preko rijeke Mrežnice do mosta preko rijeke Korane, a na gradskoj cesti NC31850 do raskrižja za Malu Švarču.  

Kružno raskrižje će imati kružni kolnik vanjskog radijusa od 20 metara. Središnji otok će biti dijelom uređen kao zelena površina, a dijelom će biti provozan za specijalne terete do širine 4,5 metra.  

Privoz rotoru od mosta preko rijeke Mrežnice i privoz od mosta preko rijeke Korane, bit će dvotračni i dvosmjerni kolnici širine 2 x 3,5 m s obostranim biciklističkim i pješačkim stazama širine 1+2 m.  

Novim rješenjem pješaci i biciklisti će biti fizički odvojeni od kolnika. Puni planski profil kolnika se vodi do oba mosta. Izgraditi će se dva nova ugibališta sa autobusnim stajalištem i nadstrešnicom iza nogostupa i biciklističke staze. 

Privoz rotoru iz smjera Logorišta će se urediti kao planska cesta iz GUP-a grada Karlovca, koju tvori dvotračni i dvosmjerni kolnik širine 2 x 3,5 m sa obostranim pješačkim stazama širine 2 m. Puni planski profil kolnika se vodi sve do neposredno pred raskrižje sa cestom Mala Švarča koje je projektno riješeno u projektu rekonstrukcije ulice Mala Švarča. 

Ugovorni rok završetka svih radova je 29. lipanj ove godine, a vrijednost radova iznosi 9.951.696,54 kuna bez PDV-a. 

Podsjetimo, u karlovačkoj javnosti bilo je komentara da je novi rotor predimenzioniran i preskup, a čak se i komentiralo da je nepotreban s obzirom na gradnju obilaznice Turnja koja će sigurno rasteretiti promet na ovom dijelu D-1. Stanovnici Logorišta, ali i svih naselja koja su vezana za ovu prometnicu sigurno se ne bi složili, jer dobro znaju kakvi prometni čepovi tamo nastaju, a i sigurnost prometovanja bi trebala biti znatno veća. 

Pogledajte FOTO GALERIJU…

>> Rotor na Logorištu 29. travnja 2022.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest