KAO U ŠKOLI!

Godina dana od izbora! Otvorene ankete KAportala, kako bi ocijenili prvu godinu mandata gradonačelnika Damira Mandića i županice Martine Furdek-Hajdin?

Godina mandata je prošla, a građani već mogu procijeniti jesu li povjerenje dali pravim osobama. Stoga smo otvorili ankete, pa ih možete i ocijeniti.

Prije točno godinu dana spustila se zavjesa na lokalne izbore na kojima je HDZ-ov kandidat Damir Mandić osvojio svoj drugi mandat za gradonačelnika Karlovca. 

U Karlovačkoj županiji se također nije ništa promijenilo, samo što je Martina Furdek-Hajdin svoju dotadašnju funkciju “vršiteljice dužnosti” županice preimenovala u županica Karlovačke županije, i to prilično premoćnom pobjedom u odnosu na SDP-ovog kandidata Stjepana Mikulandrića.

Mandić se u drugom krugu kao i prije četiri godine ponovo susreo s Davorom Petračićem. Rezultat je bio tek nešto bolji nego 2017. no volja birača je bila da HDZ-ov kandidat i dalje vodi grad Karlovac. 

HDZ-ov kontinuitet je nastavljen, do promjene nije došlo no u karlovačkom Gradskom vijeću odnos snaga se ipak malo promijenio. Srećom po Mandića i HDZ, tu im je “uletio” Domovinski pokret sa svoja dva vijećnika, tako da Mandić i dalje ima glatku situaciju u podršci predstavničkog tijela. Nema besplatnog ručka, pa ni ta podrška nije besplatna. “Domovinci” su dobili više mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki, a njihov je lokalni predsjednik Vlatko Ivka zasjeo i u fotelju direktora Čistoće. 

Kako ocjenjujete prvih godinu dana ovog mandata gradonačelnika Karlovca Damira Mandića?

 

U Karlovačkoj županiji situacija u Županijskoj skupštini je puno čišća što se tiče većine, pa HDZ-ova Martina Furdek-Hajdin bez problema provodi stranački program. U proteklih godinu dana baš se i nije odmaknula previše od stila vladanja svog prethodnika što se tiče stranačkog kadroviranja, jer ipak je stranka tu na prvom mjestu. Hoće li se u nastavku mandata nešto promijeniti, treba tek vidjeti.

Godina mandata je prošla, a građani već mogu procijeniti jesu li povjerenje dali pravim osobama. Stoga smo otvorili ankete, pa ih možete i ocijeniti. Onako školski – ocjenama od jedan do pet. 

Kako ocjenjujete prvih godinu dana ovog mandata županice Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest