POSAO GOTOV?

Aleja šahtova ne prestaje “oduševljavati” Borlinčane! Rupe zjape nepokrivene, graditeljska rješenja opasna su za pješake i sve sudionike u prometu

foto čitatelj KAportala

- Na drugoj strani te kanalizacijske cijevi, prema nasipu, je pak neograđena kanalizacijska škarpa – još jedna opasnost po pješake! Da ne govorimo što bi se moglo dogoditi pri mimoilaženju biciklista ili rolera, kaže nam čitatelj.

Aleja šahtova, odnosno rekonstruirana Državna cesta D-6 ne prestaje biti predmet sprdnje Borlinčana na društvenim mrežama, a mještani ovog karlovačkog naselja i dalje nailaze na primjere gradnje koji su nevjerojatni. 

Kako nam piše čitatelj Miljenko Ožura, prošle su tri godine od početka izgradnje i rekonstrukcije prometnice D6 kroz Borlin, a mjerodavni se i dalje kunu da će sve biti dovršeno, nedostaci uklonjeni i sanirani – a radnika niotkuda. 

– Površnost ljudska baš i kao glupost nema kraja, pa su ostali šahtovi od kanalizacije od kojih prijeti opasnost za pješake, djecu koja idu u školu  i druge sudionike u prometu. Pogotovo je opasan šaht neposredno uz odvojak Ljubljanske kod doma za starije i nemoćne. Tamo je nezaštićeno grotlo šahta uz samu pješačku stazu i neposredan pješački prijelaz, upozorava Ožura.

Dodaje da je žalosno da ta jami zjapi već preko godinu dana, a da je netko barem ne poklopi s daščanim pokrovom. 

– Na drugoj strani te kanalizacijske cijevi, prema nasipu, je pak neograđena kanalizacijska škarpa – još jedna opasnost po pješake! Da ne govorimo što bi se moglo dogoditi pri mimoilaženju biciklista ili rolera, kaže nam čitatelj.

– Molim da pomognete, kada to već nije učinio Mjesni odbor, a niti onih iz Grada više nema u šetnji.  Dakako ovo nije jedini otvoreni šaht, ima toga više. Pogotovo onih bez bočnih rešetaka pa je u kanal moguće u igri ući djetetu a i životinjama. Takvi šahtovi skupljaju smeće i trulež koja izaziva smrad, zaključuje čitatelj.

I same fotografije koje je snimio govore dovoljno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest