ZA RAVNOPRAVNOST

Još uvijek živimo u društvu u kojem je teško biti manjina! Karlovčani poslali poruku podrške svojim LGBT sugrađanima

Marko Capan pak dodaje da mu je želja da ovim malenim okupljanjem posšalju poruku svim LGBT sugrađanima grada Karlovca, da je u redu biti različit i pri tome vidljiv.

Mala skupina građana danas je po prvi puta simbolički obilježila mjesec ponosa zajedničkom fotografijom u znak podrške svim LGBT Karlovčanima i želje razvoja grada Karlovca kao grada različitosti, uključivosti i tolerancije. 

Okupljeni su istovremeno izrazili potrebu za većom podrškom Grada Karlovca u vidu aktivnog promicanja ravnopravnosti, suzbijanja diskriminacije, kao i dopuštenja za isticanjem LGBT zastava narednih godina. 

– Ovdje sam kao podrška svim svojim LGBT prijateljima i sugrađanima. Veseli me što imam priliku ovim malim (nekima velikim) korakom doprinijeti razvijanju ugodnije, tolerantnije i otvorenije okoline kakvu želim za sebe i svoju djecu. Smatram da manjine i različitosti obogaćuju svako društvo; jedni od drugih učimo i nadopunjujemo se.

– Iako živimo u 21. stoljeću, još uvijek se (nažalost) ponekad moramo podsjetiti na to da je važno kakav je tko čovjek, a ne kako izgleda, koje je vjeroispovijesti, nacionalnosti, spola ili seksualne orijentacije. Razvijati se i napredovati možemo jedino zajedno, kaže Jelena Drakulić Draganjac.

Marko Capan pak dodaje da mu je želja da ovim malenim okupljanjem posšalju poruku svim LGBT sugrađanima grada Karlovca, da je u redu biti različit i pri tome vidljiv. 

– Javna vidljivost LGBT populacije u Karlovcu je vrlo niska i stoga je poseban osjećaj po prvi puta odaslati ovu otvorenu poruku. A naročito svima onima koji pri pomisli da budu otvoreno vidljivi osjete strah i nelagodu: Sada znate da ni u našem malom Karlovcu nikad niste sami, rekao je Marko. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest