RADOVI U TIJEKU

Od ponedjeljka privremena regulacija parkiranja u Zvijezdi – moći će parkirati isključivo stanovnici i poslovni subjekti

Novi režim se odnosi na Trg bana Josipa Jelačića i na Trg Josipa Jurja Strossmayera

Od ponedjeljka je na snazi poseban režim parkiranja u Zvijezdi i trajat će do završetka građevinskih radova. Prvog tjedna privremenog režima neće se naplaćivati kazne prekršiteljima, a potom će prometno redarstvo, komunalno redarstvo te policija kažnjavati.

Kako je objasnio načelnik postaje prometne policije Karlovac, za nepropisno parkiranje su zapriječene kazne od 30 do 90 eura, a za vožnju u područjima gdje je to ograničeno 60 eura.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i na Trgu Josipa Jurja Strossmayera te u Radićevoj kod Tehničke škole Karlovac omogućit će se cjelodnevno besplatno parkiranje isključivo osobnih automobila s posebnom naljepnicom na kojoj je prikaz Zvijezde, a na koju imaju pravo stanovnici Zvijezde i poslovni subjekti koji djeluju u gradskoj jezgri.

Ostale se usmjeruje da parkiraju u Vatrogasnoj, kod Ekonomsko-turističke škole Karlovac i Hrvatskog doma u Karlovcu, te na Koranskom šetalištu.

Trenutačno se u Zvijezdi obnavljaju vodoopskrba, odvodnja, DTK mreža, plinska mreža, električna mreža, uređuju prometnice i nogostupi, obnavljaju zgrade KAMOD-a, Oružane, gradske uprave, crkve Presvetog Trojstva, Eparhija gornjokarlovačka, Gradski muzej Karlovac.

– Dugo smo ovo čekali. Svjesni smo da radovi otežavaju svakodnevni život, poručio je u petak u Karlovcu gradonačelnik Damir Mandić i dodao:

– Privremena regulacija parkiranja vodi brigu o žurnim službama. Vjerujem da će alternativne lokacije pomoći svima i da će nekima biti problem prošetati pet minuta dulje, no to je mala cijena koju ćemo morati platiti da bismo za godinu i pol imali novo lice Zvijezde

Pozvao je školarce da ne koriste koridore radova za kretanje, posebno misleći pritom na Radićevu ulicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest