UJEDINJENA OPORBA

Možemo i SDP za promjene u Karlovcu: “Izađimo na mjesne izbore u inat vlasti koja skriva da se održavaju”

Zajedno izlaze na izbore u gradskim četvrtima Banija, Dubovac, Grabrik, Luščić, Jamadol, Novi centar, Rakovac, Švarča, Zvijezda te Borlin. Na Gazi, Drežniku i Hrnetiću podržavaju nezavisne liste

– Promjene u Karlovcu su moguće, i to već 16. travnja na mjesnim izborima, koje mnogi zovu malima, ali oni su za velike stvari. Odluke mjesne samouprave utječu na našu svakodnevicu – imamo li nogostup kojim se djeca mogu kretati do škole ili iz škole, imamo li prometnicu po kojoj jure automobili ili smo osigurali da se svi pješaci osjećaju sigurnima, imamo li parkove u kojima možemo uživati s ukućanima i susjedima, imamo li dječjih igrališta, dostupan i dovoljno frekventan javni prijevoz… To su sve pitanja koja nam čine život i koja se rješavaju na razini četvrti. Promjene na razini kvartova završavaju velikima. Upravo na mjesnim izborima su započele promjene u Zagrebu, Splitu i u mnogim gradovima. Tamo gdje je politika Hrvatske demokratske zajednice zauzela sve institucije angažmanom građana je započelo oslobođenje gradova i zemlje od korupcijske hobotnice koja se širi iz središnjice te stranke, poručila je u četvrtak u Karlovcu koordinatorica stranke Možemo i saborska zastupnica Sandra Benčić te dodala:

– Izađite u inat svima koji namjerno skrivaju činjenicu da su 16. travnja izbori. Oni zbog male izlaznosti i dobivaju te izbore jer nitko drugi niti ne zna da se održavaju. Pa hajdemo ih onda iznenaditi, masovno izaći na male izbore i napraviti velike stvari.

Možemo izlazi na karlovačke mjesne izbore u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske na Baniji, Dubovcu, u Grabriku, na Luščiću, odnosno Jamadolu, u Novom centru, na Rakovcu, Švarči i u Zvijezdi te na Borlinu, a na Gazi i Drežniku, odnosno Hrnetiću podržava nezavisne liste.

Potpredsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske u Hrvatskom saboru Arsen Bauk je podsjetio da je HDZ u Karlovcu na vlasti od 2005. godine “kada su ukrali većinu u Gradskom vijeću”.

– Karlovac je grad na četiri rijeke, na jesen dođe rijeka piva, a šesta bi mogla biti rijeka promjena koju će predvoditi naše dvije stranke. Vjerujem da nitko u gradu nije zadovoljan smanjenjem broja stanovnika. Građani su za susreta s nama na tržnici iskazali nezadovoljstvo i prva prilika da se to nezadovoljstvo pokaže i stvari promijene su izbori 16. travnja, poručio je Bauk.

Koordinator Lokalne grupe Možemo! Karlovac i gradski vijećnik Dobriša Adamec je izrazio zadovoljstvo što je, kako je naveo, velik broj građana prepoznao njihov rad i što iskazuju da “napokon u Gradskom vijeću Karlovca i Županijskoj skupštini Karlovačke županije postoji prava oporba”.

– Divno je vidjeti koliko ljudi želi pričati i dati svoje mišljenje. Izlazak na mjesne izbore je prilika da maknete stranačku stegu iz svoga kvarta, rekao je Adamec.

Predsjednica Gradske organizacije SDP-a Karlovac i gradska vijećnica Dragica Malović je uvjerena da bi anketa pokazala kako je mali broj građana uopće upoznat da se uskoro održavaju mjesni izbori u Karlovcu.

– To je cilj gradske vlasti – da što manje birača izađe na izbore, a njihova vojska uhljeba će izaći i po principu mrkve i batine glasati za njihove liste te na taj način pregaziti svu oporbu koja postoji u ovome gradu. Kvartovska politika će se na taj način i dalje voditi iz središnjice HDZ-a, a to neće riješiti probleme. Stoga pozivam sve sugrađanke i sugrađane da odvoje malo vremena, izađu na izbore, daju glas kandidatima s naših lista te nezavisnim listama. Kandidati s naših lista su naši susjedi. Oni nisu veliki političari niti to žele biti. Usredotočeni su na rješavanje problema svojih kvartova i, vjerujte, oni će te probleme riješiti, kazala je D. Malović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest