KVARTOVSKI IZBORI

Nedjelja je za Karlovčane izborni dan! Kandidati svih opcija su u “niskom startu”, pogledajte kako su prošli u anketi KAportala

KAportal je proteklih osam dana imao otvorenu anketu u kojoj ste mogli glasati za svoje izborne favorite, pa pogledajmo rezultate.

U nedjelju 16. travnja Karlovčani izlaze na izbore i to one kvartovske ili komunalne, izbore na najnižoj razini lokalne samouprave. To su nam i jedini izbori ove godine, a bit će uvertira u sljedeću, izbornu supergodinu kad ćemo birati svoje predstavnike u Saboru i predsjednika države.

Iako se radio o tzv. “malim” izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, protekli tjedni pokazali su da je političkim opcijama itekako stalo da se biračima predstave u što boljem svjetlu. Ovi izbori su, što je rekao i HDZ-ov gradonačelnik Damir Mandić, kao i svaki drugi svojevrsna anketa i za njega s pozicije vlasti svakako će biti dobar pokazatelj za vlast što i kako radi. Oporba dakako želi opipati puls sugrađana, ali im je jako stalo da dobiju svoje predstavnike u što više gradskih četvrti. 

Podsjetimo, HDZ je praktički već pobjednik u čak 20 mjesnih odbora jer u njima imaju jedini kandidacijsku istu. Stoga je sigurno da će se žestoka politička borba voditi u gradskim četvrtima.

KAportal je proteklih osam dana imao otvorenu anketu u kojoj ste mogli glasati za svoje izborne favorite, pa pogledajmo rezultate.

Najviše glasova naših čitatelja dobila je aktualna vlast – HDZ koji je dobiuo 447 glasova, odnosno 44 posto. HDZ ima daleko najrazvijeniju stranačku infastrukturu i najbrojnije članstvo, a čini se i puno simpatizera. 

Kao i na proteklim lokalnim izborima, kao najozbiljnija oporba HDZ-u nametnula se politička platforma Možemo! koja ovog puta na izbore ide u koaliciji s SDP-om. Logično povezivanje dvije najjače oporbene opcije stiglo je na ovim komunalnim izborima, a sudeći po našoj anketi mogli bi ovako udruženi jako dobro proći. Dobili su, naime, 268 glasova što čini 26 posto. 

“Mali izbori” su i oni koje će velik broj građana zaobići, pa tako 13 posto (131) naših čitatelja neće glasati za nikoga, jer niti ne namjerava izaći na birališta. 

Domovinski pokret koji u Gradskom vijeću ima dva vijećnika ima svoja očekivanja na ovim izborima, no u anketi su skromno prošli. Dobili su tek 45 glasova, odnosno 4 posto. Više od njih imaju nezavisne liste grupe birača, a podsjetimo bit će ih tri. U gradskim četvrtima Gaza i Drežnik – Hrnetić, te u Mjesnom odboru Borlin. Nezavisne liste u gradskim četvrtima, podsjetimo, podržavaju SDP i Možemo!

Po našoj anketi HNS-u se sprema novi izborni debakl, a potpuni potop mogli bi doživjeti udruženi umirovljenici iz AUZ-a i HSU-a. 

Da vidimo hoće li se ova predviđanja ostvariti nećemo morati čekati dugo, tek do nedjelje navečer.

Karlovčani u nedjelju 16. travnja izlaze na "kvartovske" izbore! Za koga ćete glasati?

  • HDZ (75%, 447 Odgovora)
  • Možemo/SDP (45%, 268 Odgovora)
  • Za nikoga! Ti izbori me uopće ne zanimaju. (22%, 131 Odgovora)
  • Kandidacijska lista Grupe birača (nezavisni) (16%, 94 Odgovora)
  • Domovinski pokret (8%, 45 Odgovora)
  • SDSS (Popović Brdo) (4%, 21 Odgovora)
  • HNS - liberalni demokrati (1%, 8 Odgovora)
  • AUZ, HSU (1%, 4 Odgovora)

Ukupno: 598

Loading ... Loading ...

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest