Lisa Christina Nemec i Nikola Mikulić najbrži na 3. “Ceneru” – središtem grada trčalo 578 sudionika!

Kod žena, očekivano slavlje, i to treće uzastopno, najbolje hrvatske dugoprugašice i maratonke i višestruke hrvatske rekorderke Lise Christine Nemec (AK Svetice) koja je uslijed vrlo sparnog vremena otrčala nešto sporije no u protekla dva izdanja “Cenera”, no i to je bilo dovoljno za prilično uvjerljivu pobjedu ispred Marije Vrajić iz AK Maksimira i Kristine Božić iz Svetica.

Od domaćih predstavnika, kod žena najbolja je bila Gabrijela Šalković, koja je bila osma u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj konkurenciji najbrži, 25., bio Nikica Vrabac, a odmah mjesto iza njega plasirao se Kristijan Sušilović.

Utrku su uspješno organizirali Run & Trek i Atletski klub KA Tim, a njena sve veća popularnost i masovan odaziv trkača predstavljali su im i najveći problem. Iako je masovnost uvijek dobrodošla i znak da je riječ o sjajnom sportskom događaju, na duljinu od 2,5 kilometra (koliko iznosi jedan krug) to je izazvalo i možda preveliku gužvu – primjerice, pobjednik Mikulić mnoge je trkače pretekao za puna dva kruga, a drugi i treći krug završavao je u ogromnoj gužvi na cilju. Srećom, situacija se malo raščistila kada je dovršavao posljednji krug pa je mogao dobiti i zaslužen aplauz brojnih gledatelja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest