LETIO PO CESTI

Vlasnica karlovačkog salona “Pedisan” došla na posao i zatekla potrgan kontejner! Nije vandalizam, dok su ga praznili, razbili ga i ostavili radnici Čistoće

Direktor Vlatko Ivka kaže da se oštećenja spremnika događaju i da će biti osiguran novi istoga dana

Vlasnica salona za medicinsku i estetsku pedikuru i manikuru “Pedisan” iz Karlovca Nataša Vukoder je dolazeći u utorak na radno mjesto u Senjskoj ulici zatekla kontejner s ogromnom rupom na njegovoj prednjoj strani, da bi joj snimak video-nadzora prikazao radnike “Čistoće” kako su nešto prije 8 sati tog dana potrgali spremnik prazneći ga na kamionu.

– Zvala sam centralu ‘Čistoće’ u 8.23, a u 8.30 sam dobila odgovornu osobu koju je zatekla ta informacija o potrganom kontejneru i koja je rekla da će tijekom dana biti dostavljen nov spremnik, a da im dokaz o tome kako je ovaj uništen dostavim, rekla nam je N. Vukoder i dodala da je baš ovaj strgani spremnik bio korišten sedam godina na toj lokaciji.

Našalila se da je lakše bacati smeće u potrgan kontejner jer ne mora micati poklopac.

Navela je i da je do prije nekoliko mjeseci odvoz otpada na toj adresi bio ponedjeljkom, i to do 7 sati, a da je potom odvoz pomaknut na utorak s nepostojanim vremenom odvoza.

– Nikad ne znaš kako će doći, to je Texas. Jednog utorka su došli u 11.30 sati, a smetaju na parkiralištu, komentirala je N. Vukoder i dodala da plaća usluge “Čistoće” četiri stotine kuna mjesečno.

Direktor te tvrtke Vlatko Ivka je rekao da se godišnje na takav način strga dvadesetak kontejnera, dakle da takve pojave nisu neuobičajene.

Tvrdi da se promptno reagiralo jer je već prije 9 sati na svom radnom stolu imao pripremljenu dokumentaciju za zamjenu kontejnera koju je trebao potpisati. Nastavlja da su spremnici otpada potrošni, kao i bilo koja druga roba i da se često strgaju za trzaja rampe kamiona tijekom pražnjenja te napomenuo da najčešće puknu nosači poklopca, a da je zimi dosta izgorjelih kontejnera jer se u njih baca pepeo. Dodao je da su prije tridesetak dana nabavljeni novi kontejneri ukupne vrijednosti oko 40.000 eura.

– Nismo nezadovoljni kvalitetom spremnika. Sve je to u granicama pristojnosti, rekao je.

Kazao je da se raspored pražnjenja kontejnera prilagodio nakon uvođenja linija za posebno sakupljanje otpada “radi ekonomičinijeg i učinkovitijeg odvoza”.

– Svi bi htjeli da im se odveze smeće do 7 sati, ali taj odjel radi do 14, odnosno do 13 odvozi otpad. Vidite kakve su prometne gužve. Nismo čarobnjaci i apeliram na strpljenje, poručio je Ivka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest