KAD ĆE?

Nikad dovršeno dječje igralište na Drežniku trebalo biti otvoreno do Dana grada, ali nije! Sada barem ima neku svrhu, na njemu rastu tikvice FOTO

Podsjetimo da je KAportal pisao o nikad dovršenom igralištu čija gradnja traje nevjerojatnih deset mjeseci.

Iako iz karlovačke gradske uprave obećali da će nedovršeno dječje igralište na Drežniku proraditi do Dana grada koji smo proslavili 13. srpnja, to se nije dogodilo.

Trava nije niknula, igralište je zatvoreno, a kako nam javljaju stanari ove karlovačke gradske četvrti, između odavno postavljenih igrala za djecu, niknule su – tikvice.

– Ovo je trenutna situacija. Ukoliko ne uspijete prepoznati, ovo su tikvice koje rastu na igralištu jer su samo navezli zemlju koja je nekada bila na vrtovima. S veseljem iščekujemo što će još izrasti. Iako sumnjam da će opstati kada ova grana padne na igralište, kazala nam je sarkastično čitateljica.

Iz fotografija je vidljivo da na igralištu rastu tikvice, a svakako bi trebalo sanirati i granu s drveta koja bi se svakog trenutka mogla odlomiti. 

Podsjetimo da je KAportal već pisao o nikad dovršenom igralištu čija gradnja traje nevjerojatnih deset mjeseci. Tamo su, naime, postavljena igrala ali bez podloga dok je trava bila do koljena. Iz gradske uprave su na naš upit prije mjesec dana odgovorili “da je uređenje dječjeg igrališta u Hvarskoj ulici na Drežniku projekt Vijeća Gradske četvrti Drežnik – Hrnetić, a koji je Grad podržao kroz program KAkvart prošle i ove godine, budući je njegovo uređenje planirano u dvije faze”. 

– Svi pripremni radovi su obavljeni prošle godine, ove su postavljena igrala, a preostalo je nasuti zemljanu podlogu, posijati travu, te postaviti zaštitnu ogradu, rečeno nam je tada u gradskoj upravi kao i da očekuju da će igralište djeci biti otvoreno do Dana grada Karlovca, dakle sredinom mjeseca srpnja.   

Kako se to nije dogodilo, roditelji djece u ovoj gradskoj četvrti ponovo pitaju. Opravdano. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest