PREBACUJU LOPTICU

Odvodni kanal na Turnju začepljen godinama, stanari ne mogu živjeti od smrada i komaraca! Hrvatske vode: Doći će na red, u velikom smo zaostatku

Zašto je naselje koje se nalazi nedaleko Pekare Monika na Turnju zaboravljeno od Hrvatskih voda pitali smo voditelja karlovačke ispostave Zorana Pavlovića.

Nesnosan smrad iz kanala koji bi trebale održavati Hrvatske vode ne da mještanima Turanjskog Poloja u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj da normalno žive, a kako nam je rekao stanar Sjtepan Kezić, od mjerodavnih već godinama sluša samo obećanja ali ništa se konkretno ne događa.

– Od smrada već drugo ljeto zaredom ne otvaramo prozore, to više nije za izdržati. Radi se o odvodnom kanalu za oborinske vode i kanalizaciju, tamo je ali se ne održava, ispričao nam je ogorčeni građanin.

Kaže nam da je zahtjev za čišćenje kanala podnio još u kolovozu prošle godine, bio je u Hrvatskim vodama i obećali su mu da će se do lipnja ove godine kanal očistiti no to se, dodaje – nije dogodilo.

– Stavili su cijevi ali se ne vide od vode jer je kanal zatrpan. Ovo je sad već i javnozdravstveni problem i ne znam više kome da se obratim, jer osim zaštopanih cijevi, užasnog smrada sad se legu i komarci, priča nam Kezić.

Turanjski Poloj, naime, neće dobiti kanalizaciju u okviru gradnje Aglomeracije iako su okolna naselja uklopljena u projekt. Kako nam kaže, u izradi je novi projekt koji bi trebao obuhvatiti oborinske vode. 

Zašto je naselje koje se nalazi nedaleko Pekare Monika na Turnju i urbanog dijela Turnja na “ignoru” kod Hrvatskih voda pitali smo direktno voditelja karlovačke ispostave Zorana Pavlovića.

– Gospodin je u telefonskom razgovoru obaviješten da će kanal biti očišćen kada dođe na red po rasporedu. Zbog velike količine oborina tijekom godine i izvanrednih obveza vezano uz poplave, u velikom smo zaostatku, kako s košnjom tako i s uređenjem kanala, rekao je Pavlović.

Što se tiče predmetnog kanala, dodaje, on nema svoju česticu i kao takav formalno nije javno vodno dobro. 

Zoran Pavlović (foto Kristina Štedul Fabac/Pixsell)

– Zašto kanal smrdi i predstavlja javnozdravstveni problem (citat upita),  valjalo bi pitati okolne stanovnike jer taj kanal nije namijenjen za odvodnju sanitarnih otpadnih voda, već isključivo oborinskih voda, prebacuje Pavlović “lopticu” na stanare. 

Kad će njihov kanal doći na red Kezić i njegovi susjedi i dalje neće znati, valjda dok se na tom mjestu ne pojavi mehanizacija Hrvatskih voda. Naš sugovornik je sam prije četiri godine iznajmio mali bager i očistio dio kanala, jer nije više mogao čekati da to učine nadležni. Je li to poruka građanima da se sami brinu za javnu infrastrukturu? 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest