OBNOVA ZVIJEZDE

Zgrada Veleučilišta uslijed radova dobila znatna oštećenja, dekan Štedul: Šteta je procijenjena na 1,3 milijuna eura, strah me jer radovi još nisu gotovi

- Strah me što radovi još nisu gotovi – nadamo se da će proći bolje drugi ugao zgrade na Strossmayerom trgu, a i tom dijelu Banjavčićeve će se još raditi, rekao je Štedul.

Gradski vijećnik Dobriša Adamec iz stranke Možemo ovog je tjedna iznio neslužben podatak da šteta na zgradi Veleučilišta u Karlovcu nastala uslijed radova u Zvijezdi iznosi više od milijun eura, a tog dana dekan Ivan Štedul nije mogao potvrditi taj podatak, no jest u srijedu nakon što se čuo sa statičarem Davorom Petračićem koji je vršio procjenu – šteta iznosi ogromnih 1,3 milijuna eura.

– Nadamo se da ćemo se obeštetiti posredstvom police osiguranja izvođača radova i da neće biti potrebno nikoga tužiti, rekao je dekan i dodao da su posrijedi konstrukcijska puknuća.

Najavio je da će sljedećeg tjedna dio prostora biti stabiliziran ne bi li se precizno utvrdili razmjeri oštećenja i da će “otvoriti pod na prvom katu koji je jako ulegnuo”. Evakuirani su referada, ta predavaonica i dva nastavnička kabineta, a dekan je napomenuo i da je otkazana polica osiguranja od potresa zbog nastale štete za komunalnih radova.

– Strah me što radovi još nisu gotovi – nadamo se da će proći bolje drugi ugao zgrade na Strossmayerom trgu, a i tom dijelu Banjavčićeve će se još raditi, rekao je Štedul.

Unazad 20 godina je u taj objekt uloženo tridesetak milijuna kuna, a zadnji put 2020. godine kada je u sklopu projekta “Atrij znanja” 2020. godine 21 milijun kuna, naveo je dekan. 

Komunalni radovi se izvode u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa”, kojega provodi Vodovod i kanalizacija, tvrtka u vlasništvu Grada Karlovca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest