ANKETA KAPORTALA

Ljeto će brzo proći, a nakon njega mogli bi imati zanimljivu političku jesen! Bliže se lokalni izbori, da su danas, kome bi dali svoj glas?

No bilo kako bilo, nakon ljetnih odmora za očekivati je da ćemo imati zanimljivu političku jesen te da će i "spavači" u strankama intenzivirati svoj rad.

Manje od godinu dana preostalo je do idućih lokalnih izbora, onih u kojima ćemo neposredno birati gradonačelnike gradova i načelnike općina, župana, kao i vijećnike predstavničkih tijela – Županijske skupštine, gradskih i općinskih vijeća.

Iako je do izbora preostalo još dosta vremena, stranke u Karlovcu i Karlovačkoj županiji pokazuju znakove aktivnosti dok dakako ponajviše prostora ali i medijske pozornosti za prezentaciju svog rada imaju oni koji su zastupljeni u gradskim vijećima i Županijskoj skupštini. Politika na razini općina baš i nije adekvatno praćena u lokalnim medijima, no to ne znači da se tamo ne odvijaju politička prepucavanja i prijepori. 

HDZ koji vlada u tri od pet gradova u Karlovačkoj županiji i većini općina, kao i na županijskoj razini sigurno ima najbolji “pole position” jer je s pozicije vlasti najlakše i prezentirati sve što se radi. Tako ćemo od jeseni sigurno još više slušati o nasipavanju, asfaltiranju, obnovi škola, vodovoda, kopanju kanala, fasadama, košnjama i uređenjima mrtvačnica po seoskim grobljima. Lokalna politika i je komunalna priča, a samo još neke stranke se na ovoj razini bave ideološkim temama što je u krajnju ruku i deplasirano i glasače uopće ne interesira. 

No bilo kako bilo, nakon ljetnih odmora za očekivati je da ćemo imati zanimljivu političku jesen te da će i “spavači” u strankama intenzivirati svoj rad. Bit će tu i “povratnika” u lokalnu politiku, političkih redikula, onih za koje na izborima ne glasa ni uža obitelj, ali i ozbiljnih političkih opcija koje konstantno rade i možda imaju šansu za promjenu vlasti. 

Ipak nešto će se pitati i birače, a mi sad pitamo naše čitatelje. Da su danas lokalni izbori kome bi dali svoj glas? Glasajte u anketi KAportala… (napomena – nakon glasanja da bi vidjeli rezultate potrebno je refrešati stranicu)

Da su danas lokalni izbori kome bi dali svoj glas?

 
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest