MOLITELJI IMALI DRUŠTVO

Molitelji se jutros okupili ispred Gradskog muzeja no prvi put stigli i protuprosvjednici! Bubnjali su i skandirali: Moje tijelo, moj izbor

Kako su nam rekli protuprosvjednici, smatraju da su uspješno "omeli grupicu "molitelja" koji su ovom prilikom ranije završili."

Prva subota u mjesecu tradicionalno je rezervirana za ekipu molitelja koji mole za ” čednost u odijevanju, zabranu pobačaja i duhovni autoritet muškaraca u obitelji, domovinu, mir i obraćenje Hrvata”.

Desetak molitelja i ovog se puta okupilo ma Štrosmayerovom trgu u Karlovcu ispred Gradskog muzeja no prvi put nisu molili u tišini jer su stigli i protuprosvjednici koji smatraju da su ove ideje nazadne te da direktno zadiru u kršenje osnovnih ljudskih prava, prije svega žena. 

Prosvjednici su bubnjali, skandirali “moje tijelo, moj izbor” te sa sobom imali transparent “molitvu u crkve, fašizam u povijest”.  Bitno je da je sve prošlo mirno i nije zabilježen niti jedan incident.

Kako su nam rekli protuprosvjednici, smatraju da su uspješno “omeli grupicu “molitelja” koji su ovom prilikom ranije završili.” 

Evo što još kažu:

– Mi, građanke i građani grada Karlovca, skupili smo se ispred Gradskog muzeja kako bismo izjasnili naše neslaganje s grupacijama koje u javnom prostoru zagovaraju klerofašističke ideje. Stvaranjem buke nedvosmisleno stajemo iza mišljenja da svaka osoba ima pravo odlučivati o svom tijelu i svom životu. Naglašavamo da nismo protiv vjere i vjernika, nego da se suprotstavljamo korištenju religije kao paravana za promicanje opasnih ideja, rekli su protuprosvjednici.

Dodaju da vjeruju da je Karlovac mjesto u kojem svi moraju biti sigurni i slobodni, neovisno o tome jesu li žena, pripadnik queer zajednice, nacionalne manjine ili bilo koje druge marginalizirane skupine. 

– Za siguran, slobodan i uključiv Karlovac, zaključuju. 


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest