JAVNI UVID DO 19. RUJNA

Kako će izgledati nova nizinska pruga od Karlovca do Oštarija? Javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš pobudilo interes građana i struke

foto ilustracija

Javni uvid moguć je do 19. rujna u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu te četiri općine.

U Velikoj vijećnici Grada Karlovca prošlog je tjedna održano javno izlaganje o Studiji o utjecaju na okoliš modernizacije i izgradnje željezničke pruge M202 Zagreb GK-Rijeka, dionica: Karlovac – Oštarije. Nositelj zahvata je HŽ Infrastruktura, a izrađivači studije su Dvokut – Ecro i Ekonerg iz Zagreba. Ovaj projekt bi se nadovezao na projekt izgradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac koji je upravo u gradnji. O tome je KAportal već pisao o projektu modernizacije željeznice na karlovačkom području, a više o tome i budućoj nizinskoj pruzi možete pročitati ovdje…

Projektom bi se omogućila izgradnja dvokolosiječne pruge i bolja prometna povezanost lučkog prometa s paneuropskim koridorima – cestovnim i željezničkim, modernizaciju regionalnog i prigradskog željezničkog putničkog prometa, teretnog prometa, posebice međunarodnog.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,3 milijuna eura. Predstavnici nositelja zahvata i izrađivača upoznali su javnost s detaljima projekta, zakonskom procedurom i usklađenosti s prostorno planskim dokumentima. Također, predstavljena je analiza stanja okoliša i utjecaja zahvata na isti. Javnoj raspravi odazvali su se brojni građani kao i predstavnici struke.

Javni uvid u studiju omogućen je do 19. rujna, u prostorijama gradova Karlovca, Duge Rese i Ogulina te općina Barilović, Generalski Stol, Josipdol i Tounj, a studija je objavljena i na poveznici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest