Duga Resa je dobila prvi mini rotor, malo je smiješan, ali u Gradu kažu da rješava tri važna problema

odlučili smo uz vrlo mali trošak ucrtati mini rotor kojim smo ostvarili osnovni cilj, smirili promet. Zapravo, jednim “udarcem” riješili smo tri problema, zadovoljili smo želje građana za smirivanjem prometa, troškovi su vrlo niski, a dvije dugoreške auto škole sad više ne moraju odlaziti u Karlovac već polaganje ispita mogu obavljati u Dugoj Resi – pojasnio je Rakočević.

Projekt je napravila tvrtka Tehnomodus d.o.o,  suglasnost je dao MUP, a horizontalnu signalizaciju je izradila Obnova Brnardić.

Podsjetimo, u prošlom mandatu gradski vijećnici tražili su postavljanje nekoliko rotora. Jedan kod Šangaja na što nisu pristale Hrvatske ceste, zatim kod Sokolskog doma u što bi trebalo uložiti vjerojatno milijun i više kuna, a ni ta cesta tada nije bila gradska. Tražilo se i postavljanje rotora kod stadiona, a prijedlog je bio i da se napravi rotor na Trgu sv. Jurja, no to fizički nije moguće.

Prema riječima pročelnika Rakočevića, vrlo skoro Arkada će popločiti i prostor kod već ucrtane zebre kod kafića Loyd, a u skladu sa zahtjevima građana bit će ucrtan i pješački prijelaz prema Ulici 137.brigade.

Iako za sada jedan odvojak mini rotora ne vodi zapravo nikuda, on je predviđen kao pristupna cesta prema prostoru na kojem će se, kad se steknu uvjeti, nalaziti nova crkva i pastoralni centar te tržni, odnosno trgovački centar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest