Akcija dugoreške Bolnice pokazala: 60 posto pregledanih preteško, polovica ima visok tlak, a 21 posto povišen šećer

Od 65 građana, starosti od 30 do 70 godina, koliko ih se odazvalo na akciju Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa u povodu  Svjetskog dana šećerne bolesti, njih 60 posto je preteško, 50 posto ima visok tlak, a 21 posto povišen šećer u krvi. Novootkriveni šećer bio je kod 10 posto pregledanih.

– Navedeni rezultati upućuju na nužnost provedbe ovakvih javnozdravstvenih akcija i daljnjeg osvješćivanja javnosti o potrebi brige za vlastito zdravlje, kažu u Bolnici.

Građani su na spomenutoj akciji imali imali prilike izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, tjelesnu težinu, visinu te indeks tjelesne mase (Body Mass Index) kao ključne parametre za procjenu zdravstvenog stanja, a onda se i savjetovati s liječnikom.

– Savjeti su odnosili na regulaciu krvnog tlaka i šećera, pravilnu prehranu i tjelovježbu, regulaciju sna, redovite kontrole, odnosno, preporuke za daljnje liječenje hipertenzije, šećerne bolesti i pretilosti, dok je jedan pacijent naručen za bolničko liječenje šećerne bolesti i pretilosti, navode u Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest