Grad Duga Resa uključio se u akciju “Prijatelji djece” – osnovano društvo “Naša djeca Jozefina”

Grad Duga Resa u proljeće ove godine donio je odluku o uključenju u akciju “Gradovi i općine prijatelji djece”. Potom je osnovan koordinacijski odbor kojeg čini dvadeset članova, predstavnika svih organizacija koje su na bilo koji način uključene u rad s djecom, a sada je osnovana i nova gradska udruga Društvo “Naša djeca Jozefina” kojoj je cilj promicanje prava i položaja djeteta u lokalnoj zajednici.

Društvo će kao novi član Koordinacijskog odbora Akcije Grad Duga Resa – prijatelj djece bit glavni nositelj aktivnosti za promicanje dječjih prava i potreba.

Za predsjednicu nove udruge izabrana je Danijela Marčetić, zamjenica je Martina Tomić, a tajnica Sanda Samovojska.

Osnivači Društva vesele se radu i zajedničkim međusobnim aktivnostima Društva i drugih institucija koje brinu o dječjim pravima i potrebama te pozivaju sve zainteresirane da se aktivno uključe u rad kako bi doprinijeli i pripomogli ostvarivanju ciljeva, a to je prvenstveno poticanje i organizacija akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu, praćenje i promicanje ostvarivanja prava djeteta, pružanje podrške roditeljima u razvoju i odgoju djece, sve u skladu s odredbama Konvencije UN-a o pravima djeteta, kao i vođenje psiho-socijalne, humanitarne i druge akcije koje pomažu djeci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest