Sjajna vijest za Dugu Resu: Belgijski investitori gradit će “Mrežnički vrt života” – jedinstveni koncept vrijedan 5 milijuna eura

Ukupna vrijednost investicije, što je jako značajno za Dugu Resu, iznosi više od 5 milijuna eura, a ukoliko se sve bude odvijalo po planu prvi korisnici useliti bi mogli već polovinom sljedeće godine. Prema riječima Maje Matanić Vautmans, direktorice Lindbergh Care Croatia, na adresi Tušmer 23, za nekoliko mjeseci će otpočeti izgradnja Doma za starije osobe u kojem će smještaj imati oko 206 korisnika, a u prizemlju objekta nalazit će se dodatni sadržaji, restoran i kafić, koje će osim korisnika moći koristiti i posjetitelji. Obzirom da za ovu investiciju postoji mogućnost povlačenja novca iz EU fondova, moguće je da će to malo odužiti planirane rokove.

Dječja igraonica uz topli obrok

-U prvom katu predvidjeli smo smještaj pokretnih korisnika, ali i pacijenata Specijalne bolnice Duga Resa i svih drugih kojima će biti potrebno dodatno liječenje i skrb. Na drugom katu bit će teže pokretni i nepokretni, a dvadesetak mjesta na galeriji zgrade uz veliku terasu predviđeno je za pacijente koji pate od Alzheimerove bolesti. No, proširenjem projekta, izgradit ćemo i 28 apartmana opremljenih kuhinjom, dnevnim boravkom, spavaonicom i kupaonicom, u kojima će korisnici moći živjeti samostalno ili sa supružnikom, a po potrebi će moći koristiti i usluge Doma. Kako smo uvidjeli da u Dugoj Resi postoji potreba za dječjom igraonicom uz topli obrok i stručni nadzor, od po nekoliko sati dnevno, ali i organiziranje rođendanskih svečanosti za dvadesetak mališana, u projekt smo predvidjeli unutarnji i vanjski prostor za ovakve aktivnosti, kao i kafić za roditelje dok su njihovi mališani u igraonici – ispričala je Maja Matanić Vautmans te pojasnila kako će objekti izgledom i koncepcijom uz drvene plohe na pročeljima biti lijepo uklopljeni u prirodan okoliš uz Mrežnicu, a uređen će biti i parkovni prostor u dvorišnom dijelu objekata.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar pohvalio je gradske službe koje su jako brzo reagirale i odradile potrebne

poslove vezane za projekt te istaknuo kako je zadovoljan što u realizaciju ide projekt kojim će se otvoriti i pedesetak novih radnih mjesta.

Brži od države

Od prve ideje pa do razrade novog koncepta, odradili smo velik posao i uspjeli smo napraviti ono gdje inače država kasni. No, također želim istaknuti kako je zadovoljstvo raditi s ovakvim investitorima koji pomiču granice, jer ovo je takav prvi primjer ne samo u Hrvatskoj već i u Belgiji. Primjer su investitora s vizijom koju će realizirati u Dugoj Resi – istaknuo je gradonačelnik Boljar.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest