Nastavak uređenja Trga sv. Jurja: Prilaz dugoreškoj gradskoj upravi i Pučkom otvorenom učilištu uskoro u novom ruhu

Nakon što je prošle godine uređen dugoreški Trg svetog Juraja, ovih dana radnici Arkade intenzivno rade na uređenju prostora ispred Gradske uprave.

Površina pred Gradskom upravom je jako dotrajala, kao i postojeća kosina, odnosno rampa za kolna vozila i pješake, na kojoj se već nekoliko automobila poskliznulo, stoga ćemo obnoviti ovaj prostor, kao i pristup prema garaži, a na površinu ispred Pučkog otvorenog učilišta bit će postavljeni opločnici. Nije riječ o nekom posebnom projektu već se radovi izvode kroz tekuće održavanje prema četverogodišnjem ugovoru kojem imamo sklopljenog s Arkadom, pa će i cijena biti obračunata na kraju, ali to neće biti neki veliki iznos. Svi radovi bi trebali biti završeni za desetak dana – kaže gradski pročelnik za prostorno uređenje Mladen Rakočević.

Na Trg sv. Jurja dugoreška Čistoća već je postavila zaštitne, ali i ukrasne ogradice oko prošle godine posađenog drveća, jer su ljudi automobilima počeli zalaziti na te male zelene površine. Ovi zahvati financiraju se iz sredstava redovnog održavanja javnih površina.

Uz novo zasađene sadnice, ovih dana Trgom se širi i prekrasni miris lipa koje su zasađene prošle godine prilikom rekonstrukcije ovog prostora pa sad središte Duge Rese dobiva jednu ljepšu i urbaniju vizuru.

Obzirom da se sređuje središte grada, pročelnik Rakočević obećao je da će interventno nasipati i popraviti parkiralište preko puta OŠ Ivan Goran Kovačić, gdje je nekad bila kuća Marcela, a koje je ovih dana nakon kiša u jako lošem stanju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest