U dugoreškoj dvorani odgođena nastava i treninzi zbog stršljenova – glavno gnijezdo je uništeno, u tijeku je “čišćenje terena”

No, kako je riječ o prilično opasnim insektima iz porodice osa, radi predostrožnosti i zaštite djece koja borave u dvorani na treninzima i satima tjelesnog, gradonačelnik Boljar je dogovorio da se na ventilacijski otvor postavi zaštitna mrežica, kako bi se spriječio njihov eventualni ponovni ulazak u prostor sportske dvorane.

Obzirom da je ove godine već zabilježeno nekoliko napada stršljena u drugim sredinama, svakako valja biti na oprezu. U dugoreškom Sokolskom domu na nastavu tjelesnog svakodnevno idu djeca iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, stoga je ravnateljica škole Sanja Ferkula odlučila da djeca neće ići u dvoranu naredna dva dana dok ona ne bude potpuno sigurna za njihov boravak.

Inače, prema planu Grada, tijekom zimskih praznika dvorana Sokolskog doma bit će okrečena i preuređena, a uskoro će biti postavljena i nova ograda na vanjskom igralištu.

– Ograda bi već bila zamijenjena, ali se nažalost na natječaj koji smo raspisali, nije javila ni jedna tvrtka, pa ćemo ga ponoviti. Također, od Hrvatskih željeznica zatražit ćemo da očiste površine uz prugu, jer je nekim dijelovima stvarno katastrofalno stanje, a tada će biti očišćen i prostor uz dvoranu i vanjsko igralište – najavio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest