Dugoreški HDZ predstavio kandidate – za gradonačelnicu Dijana Zadrović, zamjenici Melita Trgovčić i Zlatko Grčić

Dijana Zadrović,C(46) članica je HDZ-a, po struci učiteljica razredne nastave i profesorica defektolog, dugogodišnja je ravnateljica Osnovne škole Generalski Stol, udana je i majka jednog sina.

Došlo je vrijeme za promjene, za jednu bolju i novu priču, a vjerujem da je ova moja kandidatura već pokretač tih pozitivnih promjena te da će mi građani Duge Rese dati mogućnost da je ispričam. Obitelj smatram temeljnom vrijednošću u svom životu, no sada je došlo vrijeme da dadem svoj doprinos zajednici i gradu u kojem živim od rođenja. Svom gradu želim dati svoje znanje i iskustvo. Na radnom mjestu učiteljice radila sam deset godina, dobro sam surađivala s djecom i roditeljima, zadnjih deset godina radim na mjestu ravnateljice, te sam od jedne skromne škole sa skromnim uvjetima rada, napravila modernu školsku zgradu. U školu je uloženo oko 5 milijuna kuna i napravljeno je sve što je u materijalnom smislu bilo potrebno. Informatički smo opremljeni, uključeni u brojne aktualne projekte, a naši učenici vrlo su uspješni na županijskim i državnim natjecanjima, ove godine imamo dva učenika na državnom natjecanju što je velik uspjeh za ovako malu školu – istaknula je Zadrović te ukratko predstavila svoju viziju i planove za razvoj Duge Rese.

Moja vizija i strategija razvoja je prije svega uređenje grada, prometnica, parkinga, dječjih igrališta. Ulaganje u gospodarstvo s naglaskom na turizam, te otvaranje poduzetničkih zona i poticanje stanovništva na otvaranje staračkih domova ili obnovu postojećih. Od kapitalnih projekata zalagat ću se za izgradnju multifunkcionalne dvorane i vrtića na Staroj cesti. Želim promijeniti viziju grada, unaprijediti rad gradske uprave i gradskih poduzeća, ali i poboljšati kvalitetu života našeg stanovništva – kazala je među ostalim Dijana Zadrović.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu je nezavisna Melita Trgovčić (49), po struci diplomirana ekonomistica, proteklih 16 godina je ravnateljica Doma zdravlja, koja je svojim radom i zalaganjem znatno unaprijedila djelovanje i rad u sve četiri ambulante u susjednim općinama koje su u njenoj nadležnosti . Ima dugogodišnje radno iskustvo, radila je kao pročelnica u općini Netretić, bila djelatnica Ureda za obranu u Dugoj Resi, pomoćnica ravnatelja. Uz izgradnju ambulante u Bosiljevu, već nekoliko godina radi na uspostavljanju pristupačnosti teško pokretnim i invalidnim osobama i upravu je pri kraju realizacija dizala u domu.

Rezultati moga rada smatram da su dovoljan pokazatelj kompetencija i sposobnosti , da zajedno s našim timom, možemo promijeniti grad koji volimo na bolje – kazala je Trgovčić.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji nije bilo dozvoljeno postavljanje novinarskih pitanja uz pojašnjenje kako to organizator nije planirao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest