Dugoreško Vijeće arena za okršaj Boljara i Vilovića – Obojica pozvala USKOK i DORH u Gradsku upravu

– U ovom gradu se sprdaju sa vama i sa mnom koji sam legalno izabran, a kao drugi čovjek u gradu moram ispunjavati obrazac da dobijem bilo kakvu informaciju. Na moje inzistiranje platili su dolazak konzultanta iz Splita koji mi je dao na uvid 80 stranica materijala i tražio da potpišem da sam vidio dokumentaciju, a na moja pitanja je odgovarao cinično. Ne čudim se, taj čovjek je u Gradu zaradio puno novca i jasno je da zastupa stranu g. Boljara, no gdje su pročelnici i naši stručnjaci, zašto oni ne objašnjavaju projekte koje predlažu. Dok sam ovdje savjesno ću i časno obavljati svoju dužnost, jer nisu svi političari isti i upravo zato DORH i USKOK trebaju ovdje što prije – kazao je Vilović na što mu je predsjednik Vijeća Zlatko Grčić kazao kako mu je dužnost ako ima saznanja o nepravilnosti podnijeti prijavu, ali ne samo ovako putem javnosti i medija.

Prozvani Tomislav Boljar replicirao je kazavši kako se nada da će vrlo brzo doći USKOK i DORH kako bi Viloviću objasnili materiju koju ne poznaje te prokomentirao “Mi vam damo konzultanta, a vi to shvaćate kao uvredu” te nastavio odgovarati na druga vijećnička pitanja.

No, ovime je okršaj prekinut samo nakratko, jer prilikom rasprave o vježbalištima, kada je Tomislav Boljar kazao kako je prvotna ideju dao gospodin Brcković na jednom odboru, iz klupe je oštro reagirao Vilović povikavši “Nemoj lagati, reci istinu bar jednom u životu, zašto se mene stalno izostavlja iz ove priče” zbog čega je zaradio opomenu, a Boljar je za svjedoka pozvao vijećnika Marka Benića, koji je potvrdio Vilovićeve riječi i obrazložio da je projekt realizirao Vilović i Sportska zajednica.

Prepucavanja su se nastavila, oko školovanja zaposlenika na trošak Grada, koja je detaljno obrazložio Boljar, a u kojima je sudjelovao i Vilović. U jednom trenutku, očito ponukana žestinom okršaja, pročelnica Kristina Luketić sa suzama u očima kazala je kako joj je stvarno žao mladih stručnih ljudi koji su došli raditi u Grad da ih se tako kroz političke istupe proziva u javnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest