Predstavljena kapitalna dugoreška investicija: Belgijska Lindbergh grupa u izgradnju Doma za starije uložit će 22,5 milijuna kuna

Inače, ova belgijska grupacija već je realizirala više od sto projekata u Belgiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, a upravo grade dom u Kini u kojim će biti smješteno 10 tisuća osoba. Prema riječima glavne managerice grupacije za Hrvatsku Maje Matanić Vautmans ovo nije jedini projekt koji žele realizirati u Hrvatskoj, naprotiv, rade analize i planove za još neke projekte u Karlovačkoj županiji, a krajnji cilj im je izgraditi objekte u Hrvatskoj za smještaj oko 5000 osoba.

– Riješili smo smještaj djece u vrtić, u tijeku je projekt Poduzetničkog inkubatora namijenjenog mladima, studentima, budućnim poduzetnicima, a izgradnjom Doma za starije, pobrinut ćemo se i za građane treće životne dobi, dakle brinemo se za sve dobne skupine u našem gradu. Ono što nam je također jako važno je da će se ovdje otvoriti 40 do 50 novih radnih mjesta. Grad će, kao što sufinancira vrtić, sufinancirati i smještaj za nekoliko kreveta za osobe koje neće imati novca za plaćanje smještaja. Ovo je isključivo projekt Grada Duge Rese i Lindebergh grupe – ispričao je Tomislav Boljar te dodao kako se razgovara i oko izgradnje objekta u kojom bi smještaj i edukaciju dobila i djeca s poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama.

Karlovačka županija jedna je od najstarijih županija u Hrvatskoj, imamo više od 22 posto stanovništva starijeg od 65 godina, stoga je izgradnja Doma za starije, osobito s visokim standardima kvalitete, postala prijeka potreba kada se zna da se godinama čeka na smještaj u Karlovački dom gdje je na listi čekanja oko dvije tisuće potencijalnih korisnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest