Boljar najavio pobjedu u prvom krugu – zamjenici će raditi besplatno, a taj novac dati za škole i 16 novih igrališta

protukandidata, jer ljudi na terenu su prepoznali što radimo. Sve što govorimo ne govorimo u prazno, sve je financijski potkrijepljeno – kazao je Tomislav Boljar, kandidat HSS-a za gradonačelnika Duge Rese.

Podršku kandidatima na današnjem službenom predstavljanju došli su im dati predsjenik HSS-a Krešo Beljak te SDP-ov saborski zastupnik Damir Mateljan, koji su iskazali potporu timu HSS-SDP, a koji kroz “konkretne projekte pokazuje da voli ovaj grad i zna kako ga voditi u pravom smjeru”.

U Dugoj Resi, kao i na nivou Karlovačke županije, HSS i SDP na izbore idu u koaliciji, stoga su kandidati za zamjenike gradonačelnika Dugorešanima dobro poznati dr. Miroslav Furdek od strane HSS-a, te Katarina Srakočić, predsjednica dugoreškog SDP-a i aktualna vijećnica Županijske skupštine.

Dogradonačelničke plaće za računala i igrališta

– Mi smo tim koji znamo kako dalje voditi grad, takmičit ćemo se projektima, pa neka bolji pobjedi, a vjerujem da će građani prepoznati da je ovo izuzetno dobra ekipa. Funkciju zamjenika gradonačelnika obnašat ću volonterski, što će kroz 4 godine osloboditi popriličnu količinu novca. Taj moj novac uložit ćemo u kupnju informatičke opreme za potrebe svih naših ustanova, od vrtića do svih škola bez obzira što nisu u našoj nadležnosti, jer želimo stvoriti društvo znanja i omogućiti djeci kvalitetno obrazovanje. Osim nabavke kompjutora sa svim potrebnim programima za razne predmete, planiramo urediti i stručne kabinete za pojedine predmete – istaknuo je Furdek te pozivao građane da podrže ovaj tim koje se ne svađa oko političkih stavova već su ih ujedinili konkretni i kvalitetni projekti.

Druga zamjenica Katarina Srakočić također će raditi volonterski, a iz ušteđenog novca od njezine plaće uredit će se 16 sportskih igrališta u svim mjesnim odborima, a dio novca ići će i sportskim i udrugama mladih. U svom radu najviše će se zalagati za djecu i mlade, jer oni su baza i budućnost Duge Rese, smatra Srakočić.

Bez građana nema grada

Tomislav Boljar podsjetio je da je Duga Resa jedan od rijetkih gradova koji je uspio izgraditi vrtić i u potpunosti

pokriti potrebe za smještaj djece i to za samo 4,5 milijuna kuna, jer svaku kunu se triput okrene prije nego se potroši.

– U zadnjih desetak godina uložili smo oko 65 milijuna kuna u vodoopskrbu i odvodnju i do 2020. izvršit ćemo regulativu EU o odvodnji. U naredne četiri godine napravit ćemo mini hidroelektranu iz koje ćemo pokrivati potrebe grada u javnoj rasvjeti te na taj način uštedjeti godišnje oko pola milijuna kuna, a koje ćemo uložiti u nove projekte. Uskoro ćemo biti prvi u Županiji koji ćemo imati punionicu za električne automobile. Za oko mjesec dana otvaramo Poduzetnički inkubator u Srednjoj školi gdje će biti otvoreno dvadeset radnih mjesta. U domu za smještaj starijih kojeg će graditi strani investitor i ulaganjem 22 milijuna kuna dogodine će biti otvoreno 40-50 novih radnih mjesta. Dakle brinemo za sve dobne skupine naših građana, a to ćemo činiti i u buduće, najvažniji su nam građani jer bez njih nema ni grada – istaknuo je Boljar te najavio još niz novih projekata, a sve u cilju poticanja razvoja gospodarstva i turizma, a kroz što će se stvoriti i nova radna mjesta.

KAporal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest