Dan oslobođenja Duge Rese kod obnovljenog spomenika: Boljar najavio nastavak uređenja, Primužak Tuđmanovu bistu

Ministartva kulture Republike Hrvatske.

Tomislav Boljar je istaknuo da je antifašizam temelj slobodne Hrvatske države, tako ga definira i Ustav RH, izrazivši ponos što nijedan takav spomenik na području Duge Rese nije devastiran što je dokaz da su Dugorešani postigli nivo kulture i poštovanja.

– Ovo je prva faza uređenja parka uz amfiteatar, a radovi se nastavljaju preko Trga sv. Jurja na MO Trešnjevka, a sve s ciljem uređenja nove vizure grada. Uskoro ćemo svjedočiti uređenju cijele Duge Rese – kazao je Boljar.

Svečanosti je nazočio i bivši dugoreški gradonačelnik Branko Primužak, u vrijeme dok je on bio gradonačelnik Duge Rese, park je dobio ime po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, pa je od Primužaka krenula nova inicijativa.

– Podržavam Tomislava Boljara, ja nisam mogao obnoviti spomenik, on jest. Lijepo da je obnovljen. Na njemu su imena ljudi iz nešega kraja, kako komunista i partizana, tako HSS-ovaca i svih drugih. Ako me Dugorešani izaberu u Gradsko vijeće s HSS-ove liste izborit ću se da park dobije bistu čovjeka po kojemu nosi ime, dr. Franje Tuđmana – rekao je Branko Primužak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest