Baseball drama pod pljuskom – Karlovačka Olimpija 83 u finalu turnira Lige prvaka svladala Leksand 2:1!

Utakmica je prvih šest izmjena protekla u fantastičnom nadmetanju dva izvanredna pitchera – karlovačkog Slobodana Galesa i švedskog Albina Sivarda. Gales je pobjednik u tom nadmetanju, u devet izmjena dozvolio je Šveđanima jedan jedini udarac, uz 10 strike outova. Sivard je, pak, nakon odličnih šest izmjena morao napustiti igru – da li je sam osjetio da ruka više ne može izdržati ili je bila riječ o (nerazumljivoj) odluci trenera, sada je manje važno.

I upravo u sedmoj izmjeni Karlovčani su poveli, nakon što je Nikola Sertić uz walk i potom dvije krađe baze došao do treće baze, a Kruno Gojković udarcem doveo Olimpiju 83 u vodstvo 1:0. No, već u osmoj izmjeni inače besprijekorna karlovačka obrana serijom pogrešaka dozvolila je Šveđanima da izjednače na 1:1. Situacija je bila vrlo opasna, bez izbačenog igrača i uz švedskog napadača na trećoj bazi, no sjajni Gales je uz dva strike outa i jedan fly out Branka Nenadića okončao inning bez novih bodova.

I onda, u posljednjem karlovačkom napadu, s jednim izbačenim igračem i trkačima na drugoj i trećoj bazi, Karlovčani prvo idu na vrlo riskantan “squeeze” (“krađu” domaće baze) i to bez uspjeha. Na kraju, Gales je na trećoj bazi uz dva izbačena igrača, a gostujući pitcher Tyson Walker baca lošu loptu koju gostujući hvatač ne uspijeva zadržati, što Gales iskorištava za uklizavanje na domaću bazu i ogromno slavlje igrača, ali i navijača Olimpije 83.

Slobodan Gales proglašen je i najkorisnijim igračem turnira, najbolji udarač je Amerikanac u redovima Olimpije 83 Phillip Smith, a najbolji bacač Albin Sivard iz Leksanda. Treće mjesto osvojili su Zajčki iz Slovenije, četvrti su London Mets, a posljednji peti poljski Gepardy Zory.

Sjajne vijesti stigle su i iz Belgije, gdje je drugi hrvatski predstavnik, splitska Nada, također osvojio prvo mjesto na turniru Lige prvaka, i to pobjedom nad domaćinom 3:2. A već u četvrtak u Karlovcu nova baseball uzbuđenja uz bitku za prvi hrvatski trofej – u Karlovcu se u finalu Hrvatskog kupa sastaju Olimpija 83 i Nada.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest