Duga Resa ugostila izviđače iz Hrvatske, Slovenije i BiH na olimpijadi izviđača – najbolji “Panjevi” iz Velike Gorice FOTO GALERIJA

Dugoreški izviđački odred “Spider” organizator je 4. Olimpijade na kojoj se jučer okupilo oko 140 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Olimpijadu je službeno otvorio gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar koji je natjecatelje i njihove voditelje pozdravio na hrvatskom i slovenskom jeziku, što su s oduševljenjem pozdravili svi okupljeni.

Ovo je prva međunarodna olimpijada koji smo organizirali i na kojoj se okupio velik broj natjecatelja, ali i puno gledatelja, gostiju, starih izviđača. Zadovoljni smo realizacijom i mogu najaviti da ćemo dogodine organizirati 5. Međunarodnu Olimpijadu na kojoj planiramo da će se okupiti oko 200 natjecatelja – kazao je voditelj Olimpijade Toni Car te dodao kako su osim natjecanja i ugodnog druženja uz rijeku mrežnicu stvorena i brojna nova prijateljstva. 

Ekipe su se natjecale u osam različitih disciplina, a najuspješnija je bila ekipa “Panjevi” koju su činile četiri djevojke iz Velike Gorice i koje su pokazale zavidno znanje, jer su bile pobjednice u četiri od ukupno osam natjecateljskih kategorija. Drugo mjesto pripalo je 28. Samostalnoj družini izviđača Dubrava iz Zagreba koja je osvojila samo 11 bodova manje od prvoplasiranih, a treći su bili “Mravi” iz karlovačkog Odreda Vladimir Nazor. Ukupno se natjecalo dvanaest ekipa, a najuspješnijima po završetku natjecanja uručeni su pehari.

Prema riječima organizatora dugoreški “Spideri” bili su organizatori i samim time nisu se natjecali kako bi se izbjegla pristranost kod bodovanja, no zato dugoreški izviđači redovito sudjeluju na drugim takmičenjima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest