Popularni radijski voditelj Damir Valent Dado predstavio novu knjigu – “O b(l)ože pomozi da mir Valentu dade…”

U predstavljanju nove knjige pomogli su mu ravnateljica dugoreške Gradske knjižnice Mirjana Bašić i Neven Cetinjanin, autor ilustracija na dvije Dadine knjige, inače profesor animacije u dugoreškoj Srednjoj

školi.

-Dado pišući govori o stvarnom životu, punih 13 godina piše blogove i dosad ih je napisao 600, svakog tjedna po jedan. Tako se u i u ovoj trećoj knjizi našlo 78 blogova, odnosno priča, a među njima je i priča “Aran” koja je nagrađena prošle godine na natječaju Književnog kruga Karlovac. Riječ uvijek ima snagu, a napisana riječ ima još veću moć, jer ostaje zauvijek zabilježena – istaknula je Mirjana Bašić.

U Demokratskom rasadniku vladala je potpuna tišina dok je Dado

pročitao jednu od priča o dvotaktnom motoru ” Aranu” u kojoj je opisao doživljaj iz djetinjstva. O nastajanju knjige, Valent je kazao kako je dugo razmišljao o naslovu, nema ga u knjizi, a zapravo je riječ o stanju svijesti. Na pisanje ga kaže, navodi to što dnevno u eter izgovori tisuće riječi, čuje razne priče, stoga ih želi zabilježiti kako ne bi nestale, kao i stari običaji, poput proštenja, kojih gotovo da više ni nema.

No, nakon ozbiljnog dijela večer je završila u Dadinom stilu, osim šala i doskočica, Dado i Neven oponašali su Ćiru Blaževića i Franju Tuđmana, a atmosferu su podigli i članovi tamburaškog sastava “Jureki”, koji vodi Josip Petrak.

-Moje priče zovu se (o)blog, jer zna se tko piše blog – Ivica Todorić, a tu je i Krule, ali on piše, ono baš hardcore jezikom. Inače, u ovo predblagdansko vrijeme ovo je knjiga za pod bor, ali i doslovno, ako bor malo visi na jednu stranu podmete knjigu i riješili ste problem … samo je mali dio atmosfere koju je za Dugorešane priredio Dado, a Karlovčanima će se predstaviti u novoj 2018. godini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest