Nasilje nije rješenje – Dugorešanin jednom odgurnuo poznanika, a sada mu prijeti 10 mjeseci zatvora

Možda je to bio samo splet nespretnih okolnosti, detalje ću utvrđivati sud. No, prema optužnici koju je ovih dana podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, M.Ž.(63) iz Duge Rese teško je ozljedio Karlovčanina R.B.

Dogodilo se to 19. lipnja 2014. godine u Karlovcu, kako piše u optužnici, optuženi je snažno s obje ruke otvorenim dlanovima odgurno žrtvu, koja je izgubila ravnotežu i pala udarivši pritom glavom o kamenu podlogu. Zadobio je prijelom baze lubanje i potres mozga.

Optuženi djelo ne negira, ali mu nije jasno kako je oštećeni od jednog guranja mogao zadobiti tako teške ozljede. Oštećeni ga zapravo ni ne tereti, jer se ničega ne sjeća. Zna samo da se u nesvijesti probudio u bolnici, a kasnije su smu rekli da ga je udario muškarac.

– Budući da okrivljenik piznaje da je predmetnog dana odgurnuo rukama R.B., te da iz bolničke prijave ozljeda proizlazi da je isti zadobio teške tjelesne ozljede, s obzirom na navedeno se zaključuje da je okrivljenik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, pa je stoga valjalo podići optužnicu koja se ukazuje kao opravdana i na zakonu osnovana – smatra Državno odvjetništvo tražeći za optuženika zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest