PRIJATELJI DJECE

Za sjećanje na prvi Dječji tjedan Duga Resa dobila mural “Mašta je super moć” – u izradi Leonardu Lesiću pomogla i djeca

Mural " Mašta je super moć" nalazi se na zidu zgrade Pučkog otvorenog učilišta i u ovaj sumoran prostor doista je unio osvježenje.


Obilježavanje Dječjeg tjedna u Dugoj Resi završilo je jučer svečanim otvaranjem murala pod nazivom “Mašta je super moć” ,kojeg je izradio Leonard Lesić, a pomogla su mu i djeca. Grad Duga Resa kandidat je za titulu “Grad prijatelj djece” pa je i mural dio ovog projekta. 

– Zatvorili smo naš dječji tjedan poklanjanjem murala djeci našeg grada, a vrpcu su prerezale upravo djevojčice, jer 11. listopada obilježava se Svjetski dan djevojčica. Znanje o dječjim pravima kroz igru Čovječe, ispravi se! pokazali su predstavnici OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivan Goran Kovačić i predstavnici odraslih Katarina Srakočić i Leonard Lesić. Uz zabavu i smijeh završili smo naš prvi službeni Dječji tjedan, poručili su organizatori DND Jozefina i Udruga za mlade Agora zahvalivši svima koji su sudjelovali u aktivnostima i malim koracima i djelima pomogli zavrtiti naš kotač dječjeg tjedna. 

Kako kažu, bio je to tjedan u kojem smo zajedno učili, zajedno se smijali, zajedno promicali dječja prava, zajedno trčali, skakali, plesali, pjevali, crtali, šivali, pomicali zajedno granice i vidjeli da zajedno možemo sve…i ne, nije ovo kraj naših druženja i zajedničkih aktivnosti već početak jedne lijepe priče, početak jednog lijepog prijateljstva malih i velikih. Vidimo se uskoro na nekim novim radionicama, a do tada ostanite nam zdravi, veseli, optimistični, budite ono što jeste, djeca velikog srca, naše zvijezde.

Mural ” Mašta je super moć” nalazi se na zidu zgrade Pučkog otvorenog učilišta i u ovaj sumoran prostor doista je unio osvježenje. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest