BRAVO!

Dan ljubaznosti u prometu: Ovogodišnji najljubazniji dugoreški vozači Milka Spudić, Antun Biršić, Mijo Galović, Josip Kasun i Ivan Škarjak

Nadzirano je ukupno 159 vozila pri čemu je uočeno da je 127 vozača poštovalo zakonske odredbe o sigurnosti prometa na cestama

Petu godinu zaredom na području PU Karlovačke provodi se preventivna akcija ” Dan ljubaznosti u prometu”. Najljubaznijim vozačima na području Duge Rese su dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i načelnik PP Duga Resa Dario Horvatić uručili posebna priznanja i prigodnu nagradu jednogodišnje besplatno članstvo u dugoreškom Autoklubu.

Ove godine nagrade su dobili Milka Spudić, Antun Biršić, Mijo Galović, Josip Kasun i Ivan Škarjak koji su stali na pješačkim prijelazima iako nisu znali da ih se promatra.

Akcija je, kako je izvijestio Horvatić, provedena 18. rujna u vremenu od 10 -12 sati na tri pješačka prijelaza, a ponašanje vozača promatrali su dva djelatnika Grada i jedan djelatnik PP Duga Resa.

Nadzirano je ukupno 159 vozila pri čemu je uočeno da je 127 vozača poštovalo zakonske odredbe o sigurnosti prometa na cestama. Cilj ove akcije je poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Vozači se trebaju zaustaviti i rukom dati znak pješaku da prijeđe cestu, jer tada je pješak potpuno siguran da ga je vozač uočio, a vozač aktivno pokazuje da poštuje prometnu kulturu.

Od promatranih vozača, odabrano je pet vozača koji su dobili nagrade i nisu imali ranije evidentiranih prometnih prekršaja.

Prošle godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala i jedna osoba ozlijeđena, a u prvih devet mjeseci ove godine nije bilo naleta vozila na pješake na pješačkim prijelazima. Iskreno se nadamo da će tako i ostati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest