UREĐENE

U uređenje ulica Grad Duga Resa uložio oko 100.000 eura – Asfalt dobila Domobranska i željeznički prijelaz u Galović Selu

Ovih dana na redu cesta do Reciklažnog dvorišta

Razdoblje duge i tople jeseni na području Grada Duge Rese iskorišteno je za izvođenje radova na uređenju nekoliko ulica.

– U Domobranskoj ulici u dva odvojka od kućnog broja 119 do 121 c i od kućnog broja 32 do 46, nakon izrade kanalizacijske mreže, ulica je asfaltirana u punom profilu. U odvojku od kućnog broja 32 do 46 dio vlasnika je dopustio izmicanje ograda, proširivanje ceste i postavu novih ograda o trošku Grada Duge Rese, a dio vlasnika nije dopustio. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 500 tisuća kuna – doznajemo u dugoreškoj Gradskoj upravi.

U Galović Selu radovi su izvođeni na spoju županijske ceste LC 34068 i nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Duge Rese. Sporazumom o zajedničkom financiranju između Županijske uprave za ceste i Grada Duge Rese uređen je kolni prijelaz preko željezničke pruge u Galović Selu, a vrijednost radova je oko 250 tisuća kuna. Sve radove izvela je tvrtka Arkada d.o.o iz Duge Rese.

Ovih dana, nakon što je pripremljena podloga asfalt bi trebao biti postavljen i na prilaznoj cesti Reciklažnom dvorištu na Trgu svetog Jurja 13. Ova lokacija, odnosno trasa, Dugorešanima je poznatija kao mjesto na kojem je nekad bila postavljena mala željeznička pruga iz Pamučne.


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest