AKTIVNI U MIROVINI

Rad dugoreške Matice umirovljenika s 1,4 milijuna kuna podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Osim različitih aktivnosti predviđenih za svih pet sekcija, izleta i druženja, voditelji sekcija imat će i skromne naknade, jer većina njih ima jako male "pamučarske" mirovine.

Dugoreška Matica umirovljenika okuplja osobe treće životne dobi, a one djeluju u pet različitih sekcija koje organiziraju i provode različite kulturne, rekreativne i zabavne aktivnosti. No, kako aktivni dugoreški umirovljenici nemaju dovoljno sredstava za sve ono što bi željeli učiniti, napravili su program rada pod nazivom ” Aktivni u mirovini”, javili se na natječaj i od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva RH, a uz sufinanciranje Europskog socijalnog fonda, odobreno im je 1,4 milijuna kuna za provođenje planiranih aktivnosti u naredne dvije godine. 

– Ovih dana izuzetno je aktivna Sekcija kreativno rekreativne radionice u kojoj vrijedne ruke naših članova pripremaju mnoge prigodne darove za predstojeće blagdane isključivo osobnim radom. Izradili smo i ukrasili prigodne “zlatne šibe” za sve dugoreške prvašiće, a poklone smo zbog epidemiološke situacije predali ravnateljima i učiteljima OŠ Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić, kaže nam Ana Piškurić, predsjednica Matice umirovljenika dodajući kako je ovo tek početak aktivnosti koje planiraju provoditi u narednom periodu, a koje će se financirati odobrenim sredstvima. 

Nakon “zlatnih šiba” kojima će se, vjerujemo, obradovati svi mališani povodom Svetog Nikole, slijedi izrada prigodnih Božićnih i Novogodišnjih čestitki od suhog cvijeća  kojeg su skupljali cijele godine, izrada blagdanskog nakita, a u prosincu i izložba “Stare dugoreške izreke” . 

Osim različitih aktivnosti predviđenih za svih pet sekcija, izleta i druženja, voditelji sekcija imat će i skromne naknade, jer većina njih ima jako male “pamučarske” mirovine. 

– Nažalost zbog širenja koronavirusa nismo mogli organizirati obilježavanje Martinja, ugostiti prijatelje iz Crikvenice, a miruju nam i neke aktivnosti u zatvorenom prostoru poput pikada. No, zato poštujući preporuke Stožera i nadalje smo aktivni u nordijskom hodanju i visećoj kuglani. Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala željeli bismo za Advent posjetiti imanje obitelji Salaj. U svakom slučaju prilagodit ćemo naše aktivnosti situaciji, zaključila je Piškurić dodajući kako im se već priključio i novi umirovljenik, bivši ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Krešimir Božičević.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest