PRIKUPLJAJU DONACIJE

“Nazorovci u eteru” – OŠ Vladimir Nazor uz potporu desetak dugoreških poduzetnika na pola puta do ostvarenja želje osnutka školskog radija

Školski razglas je instaliran, a u svim učionicama i hodnicima postavljeni su zvučnici iz kojih se širi ugodna glazba koja podiže raspoloženje u školi.

U dugoreškoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor pokrenut je jedan zanimljiv projekt. 

Nazvali su ga “Nazorovci u eteru” a želja im je oformiti školsku radio postaju. Do sada su se javili na nekoliko različitih donacijskih natječaja velikih hrvatskih tvrtki, ali nažalost ovaj zanimljiv projekt nije naišao na njihov odaziv, stoga su za pomoć zamolili dugoreške poduzetnike. 

Kako saznajemo, desetak poduzetnika se odazvalo i prikupljeno je oko 12 tisuća kuna. Tim novcem nabavljena je i instalirana osnovna oprema, točnije školski razglas koji se koristi za informiranje učenika, obilježavanje prigodnih datuma i događaja, ali i za stvaranje boljeg ozračja u školi u ovim izazovnim vremenima.   
 
– Sve je počelo kad su naši učenici gostovali na Radio Mrežnici gdje im se jako svidjelo. Kako u školi imamo medijsku i novinarsku grupu koju vode vrijedne učiteljice, smatramo da bi ovo bile zanimljive izvan nastavne aktivnosti. Osim toga Srednja škola Duga Resa ima obrazovanje za medijske tehničare pa smatramo da bi na ovaj način potakli i educirali buduće učenike. Kako nismo prošli na natječajima, jer javi se doista jako puno udruga i organizacija, pomogli su nam dugoreški poduzetnici. Uspjeli smo prikupiti sredstva i nabaviti veći dio potrebne opreme. Na donacijama im iskreno zahvaljujemo, njihova podrška nam doista puno znači na putu prema ostvarenju naše vizije, odnosno osnutku školskog radija, ispričala je za KAportal Gordana Krstulić, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor. 

 Školski razglas je instaliran, a u svim učionicama i hodnicima postavljeni su zvučnici iz kojih se širi ugodna glazba koja podiže raspoloženje u školi. Poticajna atmosfera u ovim teškim vremenima potrebna nam je svima, a posebno djeci. Zvučnici naravno služe i za informiranje, jer zbog  korone nema više ni nekad vrlo popularnih oglasnih knjiga. 

Za preostalu opremu kvalitetno računalo, miksetu i još ponešto, kako bi učenici i sami mogli snimati radio emisije, a ne samo emitirati glazbu, potrebno im je još oko 7 tisuća kuna, pa tko može i želi pripomoći u ovo predblagdansko vrijeme darivanja, Nazorovci će im biti jako zahvalni. 

FOTO GALERIJA…

>> Školski radio OŠ Vladimir Nazor Duga Resa 7. prosinca 2020.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest