SVETI NIKOLA

Dobrodošli pokloni: Ženskoj grupi “Korak” dugoreška organizacija HNS-a uručila donaciju

Donaciju su predale predsjednica Ženske inicijative HNS-a Duge Rese Elvira Radočaj i predsjednica Mladih HNS-a Duge Rese Barbara Perušić.

Gradska organizacija HNS-a Duge Rese, zajedno sa članicama Ženske inicijative te Mladih HNS-a, jučer je uz pridržavanje epidemioloških mjera, uručila donaciju povodom blagdana Sv. Nikole Ženskoj grupi Karlovac “Korak” koja brine za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

Donacija uključuje veću količinu hrane, najosnovnije higijenske potrepštine, voće, poklon pakete za najmlađe i druge potrepštine koje će ih zasigurno razveseliti. 

Donaciju su predale predsjednica Ženske inicijative HNS-a Duge Rese Elvira Radočaj i predsjednica Mladih HNS-a Duge Rese Barbara Perušić.

– Ženska inicijativa HNS-a Duge Rese izuzetno cijeni i podupire predan, nesebičan rad Udruge. Želja nam je da žrtvama, zbog situacije koja ih je snašla zajedno s djecom, barem malo olakšamo boravak u sigurnoj kući te da se s lakoćom i bez straha što prije vrate životu bez nasilja. Od srca hvala svim članicama Ženske inicijative HNS-a Duge Rese, Mladima HNS-a Duge Rese, Predsjedništvu GO HNS-a Duge Rese i svima koji su sudjelovali u donaciji. – istaknula je Elvira Radočaj.

Nasilje se ne smije tolerirati, a žrtvama nasilja mora se sustavno urediti pružanje svakog oblika pomoći, od psihološke, financijske do stambene. Kao društvo imamo odgovornost i obvezu boriti se protiv svih vrsta nasilja, a cijelo društvo treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama. Jedan od značajnijih koraka su izmjene Kaznenog zakona u smislu strožih sankcija i bržeg procesuiranja nasilja nad ženama, djecom i u obitelji.

– Ženska grupa Karlovac “Korak” sebe vidi kao stabilnog, samostalnog, neovisnog i važnog partnera državnih institucija u području rješavanja problematike nasilja, ostvarivanja ravnopravnosti spolova i jednakih mogućnosti za žene i muškarce. Naše ciljane skupine kojima pomažemo su žene i djeca žrtve nasilja u obitelji, osobe u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, nezaposlene osobe i osobe starije životne dobi. Udruga je neprofitna organizacija koja se financira isključivo preko projekata i programa. Izvori financiranja nisu u potpunosti dostatni pa redovito kontaktiramo sve one koji mogu i žele na bilo koji način pomoći našem radu, bilo financijski ili na neki drugi prigodan način – naglasila je Dragnina Mandić-Jakšić, voditeljica skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji te zahvaljujući na donaciji dodala kako im je izuzetno drago što je HNS prepoznao njihov rad te da im jako puno im znači kada se donatori samoinicijativno jave i ponude pomoć koja im je potrebna sada u ovo predblagdansko vrijeme, ali i svaki dan u godini. 

Predaju donacije podržao je i predsjednik GO HNS-a Duge Rese Dražen Benković.

– Ženska inicijativa i Mladi HNS-a ovom donacijom, koju je podržalo Predsjedništvo GO HNS-a Duge Rese, želi ukazati na problematiku obiteljskog nasilja. Hrvatska narodna stranka ne tolerira i osuđuje svaki oblik nasilja nad ženama, kao posebno ugroženoj kategoriji, i djecom bilo da se radi o fizičkom, psihološkom ili financijskom. Polazimo od temeljne odrednice da je sloboda pojedinca najviša vrijednost. Želim zahvaliti voditeljici skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji gospođi Dragnini Mandić-Jakšić i djelatnicama Skloništa na njihovoj požrtvovnosti i radu sa žrtvama obiteljskog nasilja – rekao je Benković te dodao kako GO HNS-a Duge Rese nastavlja i dalje provoditi svoje zacrtane planove te predano u buduće, kao i dosad, sudjelovati u ovakvim i sličnim akcijama. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest