radovi

Počeli pripremni radovi na aglomeraciji, direktor dugoreškog Komunalnog: Ispod površine očekujem iznenađenja i probleme

foto: ViK

Radovi na području Duge Rese podijeljeni su u pet faza, a sve bi trebalo biti završeno do 2023. godine


Početkom ovog tjedna započeli su radovi grupe 5 projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Ova grupa uključuje Jamadol, Dugu Resu, Donju Švarču i Belajske Poljice, a prva etapa radova odvijat će se u Jamadolskoj ulici u Karlovcu i u Ulici bana Jelačića u Dugoj Resi.
Podsjetimo, početak radova prvotno je najavljen za polovicu kolovoza, ali je došlo do kašnjenja. Sad su otpočeli pripremni radovi, jer valja napraviti privremenu uspostavu vodoopskrbe, obzirom da će tijekom ovih velikih radova zasigurno doći i do oštećenja koja će na ovaj način biti prevladana.

– Prema dogovoru i nakon ispunjavanja svih uvjeta da bi se i fizički moglo otpočeti s radovima, nadzorni inženjer i voditelj projekta u ponedjeljak su dozvolili početak radova. Jedno vrijeme smo morali čekati da budu zadovoljeni svi uvjeti po projektnoj i izvedbenoj dokumentaciji i da se provjeri kvaliteta materijala koji će se ugrađivati. Prema planu tvrtka Georad je otpočela raditi na prvoj fazi koja ide od Auto-kluba preko raskrižja prema Hotelu Duga Resa. Radovi na području Duge Rese podijeljeni su u pet faza, a sve bi trebalo biti završeno do 2023. godine. Na rokove pojedinih dionica ne možemo utjecati, ali vjerujem da će sve biti u redu, jer već niz godina surađujemo s ovom tvrtkom i do sada su uvijek bili korektni i nikad nismo imali problema – kaže Ivan Klokočki, direktor dugoreškog Komunalnog te pojašnjava kako očekuje probleme sa starim instalacijama.

– Problem je što su to linijski objekti razvučeni gradom i zasigurno će biti poremećaja, problema i nezadovoljstva, jer nisu poznate sve instalacije. Stoga, realno je očekivati iznenađenja, jer instalacije su stare više od sto godina, a dokumentacija nije uredno vođena. Svi vlasnici instalacija, HEP, Pošta, Komunalno i drugi koji imaju instalacije u prometnici pomogli su izvoditelju da se one obilježe, no u zadnjih stotinu i više godina puno se toga događalo – pojasnio je Klokočki.  

U Jamadolskoj ulici za sav promet zatvorena je dionica ispred kbr 33, raskrižje s Ulicom Strmac, do kbr 80. Tijekom radova bit će omogućen prolaz stanarima i vozilima gradilišta te hitnim službama.

U Jelačićevoj ulici u Dugoj Resi uspostavljena je regulacija prometa jednim trakom na potezu od kbr 39 do kbr 89. Ovakva regulacija prometa potrajat će sve dok se odvijaju radovi na navedenim dionicama. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest