TJEDAN SPORTA

OŠ Vladimir Nazor obilježava Europski tjedan sporta – sutra završnica, vježbanje s građanstvom na nekoliko lokacija u Dugoj Resi

Za završetak ovogodišnjeg Europskog tjedan sporta učenici i nastavnici provest će aktivnost vježbajmo u gradu na koju pozivaju i sve građane.

Učenici dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor na aktivan način obilježavaju Europski tjedan sporta koji traje od 23 – 30. rujna i kojem je cilj poticanje na sudjelovanje u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima ovakvih aktivnosti. 

– Uvod u Europski tjedan sporta obilježen je Europskim danom bez automobila, kojemu je bio cilj poticati učenike, roditelje i ostale sugrađane da češće pješače u školu, koriste bicikl, voze se javnim prijevozom. Potom smo nastavili sportske aktivnosti u sklopu obilježavanja Europskog tjedan sporta. Svaki nastavni dan, na početku 1.školskog sata započeli smo petominutnim vježbama razgibavanja. Profesor tjelesne i zdravstvene kulture i učiteljice razredne nastave preko razglasa su vodili vježbe uz glazbu, a svi učenici su vježbali s učiteljima u svojim učionicama – ispričala  nam je učiteljica Mirjana Mateša te pojasnila kako sport i tjelesna aktivnost pomažu u jačanju samopouzdanja, zauzimanju pozitivnog stava i razvijanju osobina koje utječu na kreativnost duha. 

Učenici viših razreda škole na satovima TZK-e, provodili su  Tabata trening, četverominutni trening koji uključuje 20 sekundi vrlo intenzivnog treninga i 10 sekundi pauze, a koji se izmjenjuju kroz 8 serija. 

Za završetak ovogodišnjeg Europskog tjedan sporta učenici i  nastavnici provest će aktivnost vježbajmo u gradu na koju pozivaju i sve građane.

– Europski tjedan sporta zaključit ćemo poticanjem i pozivanjem naših sugrađana na vježbu, a vježbat ćemo na nekoliko lokacija u Dugoj Resi. Učenici razredne nastave u srijedu, 29. rujna u 10 sati vježbat će na različitim lokacijama u gradu na Trg sv. Jurja, Gradskom kupalištu, igralište ispred OŠ “Vladimir Nazor” i dijeliti letke o važnosti tjelovježbe – poručili su iz škole i pozvali sve zainteresirane Dugorešane da im se pridruže. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest