LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Dječji tjedan u Dugoj Resi obilježen nizom aktivnosti u osnovnim školama i sjednicom Dječjeg gradskog vijeća

Dječji tjedan je u prvom punom tjednu listopada

Povodom Međunarodnog dana djeteta i početka Dječjeg tjedna, u dugoreškoj gradskoj vijećnici održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća.

Dječje vijećnike dočekao je i pozdravio gradonačelnik Tomislav Boljar te im čestitao njihov dan. Pozvao ih je da u dogovoru sa svojim kolegama iz škola dostave Gradu svoje prijedloge o potencijalnim investicijama od interesa za djecu za iduću godinu kako bi se mogli pravovremeno uvrstiti u proračun grada čija izrada je u tijeku.

Dječje gradsko vijeće na svojoj sjednici osvrnulo se na aktivnosti koje će se u školama provoditi tijekom Dječjeg tjedna, kao i o pravima djece prema Konvenciji UN-a te su i upoznati s kandidaturom Grada Duge Rese za dobivanje počasnog statuta Grad prijatelj djece koja je u tijeku.

Dječji tjedan je manifestacija posvećena djeci, koja se obilježava u prvom punom tjednu listopada, a niz aktivnosti u ovom periodu provodi se u obje Dugoreške osnovne škole. Kako je 2021. godina proglašena Međunarodnom godinom voća i povrća, neke od aktivnosti Dječjeg tjedna usmjerene su na podizanje svijesti o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani.

Ovim povodom u OŠ Vladimir Nazor učenike 2., 3., i 4. razreda, složene u obliku voća, dronom iz zraka, slikao je učenik 4. b. Maks Brezović, a prvašići su kredom ukrasili prostor ispred škole crtajući njima najdraže voće i povrće.

U OŠ Ivan Goran Kovačić učenici su Dječji tjedan obilježili kroz razne aktivnosti. Izradili su voćnu salatu i limunadu, čitali slikovnice o zdravoj prehrani, oslikavali školsko igralište, plesali i vježbali. Dječjem tjednu vjetar u leđa dalo je DND Jozefina koje je u sudjelovalo aktivnostima u obje škole.


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest