ŽUPANICA NA TERENU

Grad Duga Resa i općina Bosiljevo bili su domaćini kolegija županice, razgovaralo se o aktualnim projektima, problemima, izazovima – otvoreno i jedno dječje igralište

Praksa kolegija županice pokazala se najučinkovitijom metodom komunikacije o aktualnim problemima općina i gradova, mišljenja su u Karlovačkoj županiji

Županica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima održala kolegiji u Dugoj Resi i Bosiljevu. Kako poručuju iz Karlovačke županije, praksa kolegija županice pokazala se najučinkovitijom metodom komunikacije o aktualnim problemima općina i gradova, a njihov pozitivan utjecaj, napominju iz Županije, pohvalili su gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar te načelnik Općine Bosiljevo Josip Kasun. 

– Kao i na prethodnim kolegijima, teme kolegija odnosile su se stanje na tržištu rada, pri čemu je županica istaknula kako smo od 2017. godine došli do trenutka kada na području Karlovačke županije ima više zaposlenih osoba nego osoba u mirovini. Zajednička suradnja županija, općina i gradova te škola potrebna je kako bi uskladili potrebe tržišta rada s obrazovnim programima te školarcima približili prednosti upisa strukovnih zanimanja, poručuju iz Karlovačke županije. 

Novoosnovana gradska ustanova u Dugoj Resi “Inova DR” uvjereni su u Karlovačkoj županiji zajedno će s JURRA-om raditi na projektima na korist lokalne zajednice. U Dugoj Resi se trenutno provode i aktivnosti vezane uz izmuljenje rijeke Mrežnice, a koji bi trebali biti završeni tijekom sljedeće godine.  

U općini Bosiljevo, iz Karlovačke županije poručuju kako intenzivno rade na pripremi projekta rekonstrukcije tamošnje Područne škole s novom školskom dvoranom, kako bi isti bio spreman za natječaj u novom višegodišnjem financijskom okviru.  

– Izgradnja školske sportske dvorane doprinijela bi kvaliteti boravka i obrazovanja učenika Područne škole, a koja bi, osim za učenike, tako i za mještane bila mjesto boravka i druženja, poručuju. 

Ujedno, u ovoj godini Karlovačka županija je u suradnji s Općinom uspostavila predškolski odgojno –  obrazovni program pri Područnoj školi, u sklopu koje je otvoreno i dječje igralište, ukupne vrijednosti 350 tisuća kuna. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest