KŠR MREŽNICA

Dugoreški ribolovci rezimirali svoj rad u godini na izmaku: Realizirano nam je dodatni poticaj za rad na dobrobit zajednice

Jezero kod Ribičkog doma u Svetom Petru koje je dvije godine uređivala Inžinjerija Hrvatske vojske stavljen je u punu funkciju upravo za rad sa najmlađim uzrastima

Uprava Kluba športskih ribolovaca “Mrežnica” osvrnula se na svoj rad u godini na izmaku, te podsjetila na vrijedne stvari koje su se u njoj dogodile za dugoreške ribolovce. 

Prvo se zahvaljuju Karlovačkoj županiji i županici Martini Furdek Hajdin koji su, kako navode, prepoznali i vrednovali napore koje oni, ali i druge udruge na području županije ulažu u cilju razvoja civilnog društva. 

– Na natječaju smo sudjelovali sa projektom opremanja namjenskim plovilom i pratećom opremom za potrebe rada Ribočuvarske službe i podizanja ponude u cilju razvoja ribolovnog turizma. Po donošenju odluke o financiranju projekta klub je na osnovi izrađenih tehničkih specifikacija opreme koja je bila predmet nabave zatražio ponude od dobavljača opreme iz RH. Istovremeno je osnovano povjerenstvo za odabir najboljih i najpovoljnijih ponuda, a vrlo brzo su i ponude pristigle u klub. Izvršena je analiza pristiglih ponuda i izabrane su one koje su bile u skladu sa zadanim tehničkim specifikacijama i finacijski najpovoljnije. U vrlo kratkom roku projekt je u cjelosti realiziran, a oprema je bila spremna za isporuku, kažu ribolovci.

Oprema koja se sastoji od gumenog čamca s aluminijskom podnicom i opremom, motorom na električni pogon, blokom za napajanje sa akumulatorom i autoprikolicom za plovilo u srijedu 22.12.2021. u cjelosti je pristigla u klub. Ovom opremom značajno će se podići sposobnosti ribočuvarske službe koja će sada biti u mogućnosti pod kontrolu staviti i područja koja zbog nepristupačnosti sa obale nisu dostupna. Plovilo se planira koristiti i u segmentima razvoja ribolovnog turizma.

– U klubu smo iznimno zadovoljni i sretni realizacijom ovog projekta, a to će nam dati i dodatni poticaj za ulaganje daljnjih napora u podizanju razine operativnosti svih djelatnosti kluba kao i sudjelovanja na budućim natječajima sa novim projektima. Velika će se pozornost ponvno staviti na rad s djecom kroz Malu školu ribolova u kojoj je ove godine bilo uključeno preko pedesetero djece sa područja cijele županije. Jezero kod Ribičkog doma u Svetom Petru koje je dvije godine uređivala Inžinjerija Hrvatske vojske stavljen je u punu funkciju upravo za rad sa najmlađim uzrastima te se još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj vojsci na donaciji radova, navode u KŠR-u.

Od velikih planova koje je klub zacrtao u narednom periodu je i uređenje ribolovne staze za invalidne osobe na spomenutom jezeru, dogradnja ribičkog doma i daljnje opremanje, razvoj ribolovnog turizma te povećanje broja i podizanje razine uspješnosti natjecateljskih ekipa. 

– Nastojat ćemo sudjelovati na svim raspisanim natječajima na kojima svojim projektima možemo konkurirati za dobivanje sredstava, a u cilju daljenjeg razvoja nastavit ćemo ulagati i vlastita sredstva kluba u skladu sa mogućnostima. Sve svoje aktivnosti u području ekologije, zaštite prirode i ribljeg fonda provodimo u potpunom suglasju sa odobrenim Planom upravljanja koji nam je izradio Institut Ruđer Bošković i na koji su suglasnost i odobrenja dala nadležna ministarstva. Kao što smo već spomenuli realizacija ovog projekta dala nam je dodatni motiv i poticaj za daljnji rad jer svi odreda u klubu su volonteri koji nesebićno odvajaju svoje slobodno vrijeme i usmjeravaju ga u cilju razvoja kluba i obavljanja djelatnosti usmjerenih ka ostvarenju ciljeva zacrtanih statutom kluba.

Na kraju se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta te posebno onima koji su u procesu odlučivanja o dodjeli financijske potpore prepoznali i vrednovali ovaj projekt, rekli su vrijedni dugoreški ribolovci te svima čestitali Novu, 2022. godinu sa željom svih zacrtanih ciljeva na dobrobit naše zajednice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest