GDJE JE ZAPELO?

Projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić stoji, M. Ivanić: Zašto su Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama?

Naša dvorana je još uvijek na nekakvim marginama, ona se spominje, ali nema konkretnih rokova. Proslijedit ću pitanje Karlovačkoj županiji i tražiti odgovore dok god to bude trebalo, poručila je zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić.

Prošle su već gotovo dvije godine od kako se vodila bitka za spašavanje građevinske dozvole i dokumentacije vrijede gotovo 700 tisuća kuna koje je bila na izmaku za izgradnju Sportske dvorane kod Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, a daljnjih koraka vezanih za njenu izgradnju nema, stoga je potpredsjednik dugoreškog Gradskog vijeća Mijo Ivanić ponovno aktivirao ovu temu.

– Što je sa Školskom sportskom dvoranom, do kad se treba izgraditi i zašto se ništa ne događa, a tamo ima oko 400 djece. Zašto su Duga Resa i ta škola pod županijskim sankcijama, a Grad sa svojim siromašnim proračunom financira produženi boravak i tri djelatnika, a bit će ih i pet. U prošlom sazivu dogradonačelnici su se odrekli svojih plaća za školstvo i djecu. Odnosi Županije i ovog grada ovakvi su već godinama, konstatirao je Mijo Ivanić te dodao kako možda dugoreški županijski vijećnici mogu pokrenuti ovu temu, a on će ovu problematiku učestalo ponavljati sve dok se nešto ne pokrene. 

Zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić na pitanje izgradnje školske športske dvorane odgovorila je da se uvijek na Županijskoj skupštini i sastancima spominju sve dvorane na području Karlovačke županije, a trenutno se radi u Generalskom Stolu. 

– Naša je još uvijek na nekakvim marginama, ona se spominje, ali nema konkretnih rokova. Proslijediti ću se pitanje Karlovačkoj županiji i tražiti odgovore dok god to bude trebalo, istaknula je Srakočić.

Podsjetimo, u Karlovačkoj županiji u nekoliko navrata rečeno je kako je izgradnja trodijelne školske sportske dvorane pri OŠ Ivan Goran Kovačić jedan je od prioriteta Karlovačke županije. Pripremljena je sva dokumentacija i plaćeni doprinosi, a građevinska dozvola je konzumirana krajem 2020. godine uređenjem okoliša pri školi. 

Prema projektu, koji će do početka izgradnje biti malo i moderniziran, jer podsjetimo prva građevinska dozvola izdana je još 2014. godine, dvorana će biti trodijelna, višestruke namjene, a kako se radi o financijski zahtjevnom projektu čija vrijednost se procjenjuje na oko 26 milijuna kuna, Karlovačka županija dvoranu je stavila na popis projekata u novoj financijskoj perspektivi EU 2021- 2027. stoga će početak gradnje ovisiti o odobrenju sredstava iz EU fondova. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest