radovi

Započelo uređenje i asfaltiranje Jelačićeve ulice, koja je prva raskopana zbog radova na projektu Aglomeracije

Na kraju svega, kod Sportskog doma gradit će se rotor.

U sklopu izvođenja projekta Aglomeracije, Jelačićeva ulica u Dugoj Resi prva je raskopana, ali će prva, kako je potvrdio dugoreški gradonačelnik, biti i uređena. 

– Počelo je asfaltiranje, ali to nije u sklopu Aglomeracije, već dio koji Grad sam financira u sklopu Plana sanacije grada Duge Rese. Istovremeno kod zadnjih stambenih zgrada prije Stanice za tehnički pregled biti će uređena parkirališta, okoliš kućice Mjesnog odbora i nogostup, tako da dok mi dođemo završnim radovima do Elektre gdje službeno počinje projekt Aglomeracije, tada će krenuti i njihov dio radova na uređenju, stoga se nadam da će tijekom ljeta sedmi ili osmi mjesec dionica do bivšeg Partizana biti završena.

Dakle, kompletna voda i odvodnja, sve zgrade spojene i one koje do sada nisu bile, novi nogostup, nova javna rasvjeta i asfalt, kaže dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te dodaje kako će se potom na raskrižju kod Sportskog doma graditi novi rotor, ali on neće moći biti izgrađen istovremeno s uređenjem ovog dijela prometnice. 

Naime, za rotor prvo valja do kraja razriješiti imovinske odnose te ishoditi građevinsku dozvolu, a potom i osigurati znatna sredstva, jer procjenjuje se da će njegova vrijednost biti oko 2,8 milijuna kuna. 

Radovi u Jozefinskoj privremeno su stali, jer se očekuje nabava materijala, no za sada se ne očekuje probijanje rokova te bi sve trebalo usprkos divljanju cijena i otežanoj nabavi materijala ipak biti završeno do kraja 2023. godine kako je i planirano. 

– U Dugoj Resi su u tijeku veliki radovi na nekoliko lokacija, istovremeno odvija se malo otežano promet i  znam da se građani već pomalo nestrpljivi, stoga ih molim za razumijevanje i strpljenje. Radi se i sve ide svojim tokom, prema projektu i uz poštivanje svih procedura. Izvođač radova Georad i Komunalno dobro se nose sa svim izazovima. Cilj je samo jedan – da imamo ljepšu i uređeniju Duga Resu, a na kraju i ljepšu i zaštićeniju rijeku Mrežnicu, poručio je Boljar te pojasnio kako se za Tušmer osiguralo dva kilometra dodatnih cijevi za vodovod, ali ima i oko tri kilometra cesta koje će trebati prvo tamponirati.

Umjesto s dosadašnjih desetak centimetara tampona ići će se na četrdesetak centimetara kako bi radovi koji se izvode potrajali narednih nekoliko desetljeća, a za sve to trebat će osigurati i velika proračunska sredstva. Stoga neće biti lako izraditi predstojeći rebalans proračuna koji bi trebao biti predstavljen Vijeću i javnosti za nekoliko tjedana. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest