Tradicionalna “Gljivarska večer” danas u Amfiteatru – Delicijama od gljiva Dugorešanima se predstavlja pet restorana

Tradicionalna dugoreška gljivarska večer u organizaciji TZP “Četiri rijeke” održat će sutra, petak, u Amfiteatru. I  ove godine svi ljubitelji gljiva, ali i delicija s gljivama doći će na svoje, jer posjetiteljima će se u sklopu “Gastro četiri rijeke” predstaviti pet restorana sa svojom bogatom ponudom. 

Manifestacija počinje u 17 sati besplatnom tematskom turističkom turom “Industrijska baština Duge Rese” a okupljanje je predviđeno ispred zgrade  Pamučne. U isto vrijeme otvara se i sajam OPG-ova koji će ponuditi prigodne jesenske proizvode od bučina ulja i pekmeza pa do prirodnih voćnih sokova i meda. 

Gljivarsko društvo Karlovac održat će prezentaciju i edukaciju o gljivama, a u  18.30 počinje ono što svi ljubitelji gljiva obožavaju, besplatna podjela različitih jela od gljiva koja će pripremiti restorani “Zeleni kut”,  Bosiljevo, DP – Mrežnička  kuća, Prva postaja i majstor preživljavanja u prirodi, vege stručnjak i vrhunski kuhar  Anton Rudan. 

Za ugodnu atmosferu i završnicu večer pobrinut će se ženski pjevački zbor “Vila” i domaći glazbeni sastav  ” Kocka šećera”. Stoga sutra nitko tko voli gljive i druženje doista nema razloga da ne dođe na Gljivarsku večer u Amfiteatru, ponešto novo nauči, ali i dobro se zabavi. 

Podsjetimo, ovo je završnica programa “Jesen na četiri rijeke” tijekom koje je TZP organizirao dvije, odlično od  posjetitelja prihvaćene, manifestacije Dani meda u Dugoj Resi i Kestenijadu prošlog vikenda u Bosiljevu. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest