UOČI BOŽIĆA

Betlehemsko svjetlo mira dugoreški “Spideri” nakon dvogodišnje stanke donijeli u Karlovačku županiju

Betlehemsko svjetlo simbolizira dobrotu i iskrenost, toplinu i prijateljstvo u težnji da se premosti mržnja, materijalizam i egoizam i pobijedi ono što nas odvaja od mira.

Betlehemsko svjetlo mira upaljeno u štalici Isusovog rođenja u Betlehemu u Grad Dugu Resu iz Beča, nakon dvogodišnje stanke, danas su donijeli članovi Odreda izviđača “Spider”.

Podsjetimo, Betlehemsko svjetlo simbolizira dobrotu i iskrenost, toplinu i prijateljstvo u težnji da se premosti mržnja, materijalizam i egoizam i pobijedi ono što nas odvaja od mira. Betlehemsko svjetlo mira također simbol je Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro, te da je zadatak svih da šire mir među ljudima.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar sa suradnicima zahvalio se izviđačima na tradiciji koju vjerno njeguju već dugi niz godina te zaželio mladim izviđačima i starješinama svako dobro povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Betlehemsko svjetlo dugoreški izviđači donijeli su u Župu Alojzija Stepinca, u Pučko otvoreno učilište i druge javne ustanove u Dugoj Resi, u Župu Sveta tri kralja na Baniji u Karlovcu, a posjetit će još i mnoge ustanove te škole i vrtiće u Karlovačkoj županiji.


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest