UČENIČKO NATJECANJE

Učenici dugoreške OŠ Vladimir Nazor izvrsni na državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kviz znanja o tri pročitane knjige i kreativni uradak o istim knjigama, a ovogodišnja je tema "Volim London".


Učenici dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor bili ostvarili su odlične rezultate na državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda” održanom u Čakovcu.

 Radi se, naime, o državnoj razini Natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” na koje su stigli nakon uvjerljive pobjede na županijskom natjecanju, predvođeni voditeljicom, školskom knjižničarkom Martinom Pevec Zorić.

Kako su objasnili u školi, radi se o projektu školskih knjižničara za poticanje čitanja i promociju kulture čitanja koji je okupio više od 400 najboljih čitatelja osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te nekih škola iz Mađarske i Srbije. Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kviz znanja o tri pročitane knjige i kreativni uradak o istim knjigama, a ovogodišnja je tema “Volim London”.

U kategoriji kviza znanja, učenici Leni Milčić, Karlo Štajduhar i Fran Mamić osvojili su 18. mjesto u konkurenciji 38 škola, a u kategoriji kreativnog uratka Tin Šeketa osvojio je sjajno 5. mjesto! Ovo natjecanje naglašava višestruke dobrobiti čitanja: osim općeg znanja povećava se emocionalna inteligencija, razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje su važne za kvalitetu života pojedinca i za opće dobro zajednice.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest