ZLONAMJERNI PROVOKATOR?

Iz dugoreške gradske uprave žestoko odgovorili na “nebuloze i prijetnje” zabrinutog građanina: Takve neosnovane prijave zagušuju sustav

Mogao je provjeriti točnost, no ovo govori da je ili zlonamjerni provokator ili mu to ne dozvoljava kvocijent inteligencije, stoji u dopisu iz Grada

Na dopis koji je neimenovani “zabrinuti građanin” poslao medijima, ali i Gradu Dugoj Resi zbog ograđivanja mrežničkog kupališta “kod Bosiljevca” iz Grada su danas reagirali i odgovorili, usvrdivši da je pun “nebuloznih tvrdnji ali i prijetnji”. Evo što kažu.

– Poštovani zabrinuti građanine, zaprimili smo vaš nepotpisani “dopis Gradu” pun svakakvih nebuloznih tvrdnji ali i prijetnji. Prije svega pristojno je potpisati dopis (osim ako nisi vjerojatni budući kandidat za gradonačelnika koji često prijavljuje Državnom odvjetništvu i Državnom inspektoratu bez posljedica – za sada) i uputiti upit na koji uvijek odgovorimo a ne unaprijed anonimno prijetiti  kao nepoznati “zabrinuti građani” ili “naša Duga Resa” s nepoznatih adresa ekstenzija @gmx.de ili sada @proton.me. To je trolanje, stoji u odgovoru na dopis iz dugoreške gradske uprave.

Kako dodaju, s obzirom da je KAportal objavio pismo u integralnoj verziji, iz Grada su dužni odgovoriti na prijetnje. 

– Grad Duga Resa je desetljećima inicijator zaštite rijeke Mrežnice i Gradsko vijeće Grada Duge Rese je u tom smislu donijelo više odluka kada je trebalo proglasiti park prirode pa regionalni park itd. Nedavno je rijeka Mrežnica konačno dobila institucionalnu zaštitu u kategoriji zaštićeni krajobraz i upravljanje kontaktnom zonom a izradom plana upravljanja će voditi u JU Natura Viva, navodi se u odgovoru koji nam je poslao pročelnik Mladen Rakočević.

Demantirao je tvrdnje anonimnog autora dopisa… 

Tvrdnja: “Opravdana sumnja u kriminalne aktivnosti pogodovanja, nezakonite prenamjene zemljišta”.

Odgovor: Grad Duga Resa prošle godine je proveo V. izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Grada Duge Rese. Tom prilikom su obrađeni svi zahtjevi građana između ostalog i zahtjev za prenamjenom zemljišta iz sadašnje namjene  R – sportsko rekreacijska namjena u građevinsko zemljišta koju je podnio Robert Mlakar kod Bosiljevčevog mlina. Zahtjev nije uvažen nakon čega je Mate Kovačić iz Samobora slao žalbe i prijetnje da se tu radi o kriminalnim radnjama (slično) zato jer nije uvažen zahtjev za prenamjenom zemljišta. Dakle namjena zemljišta se nije promijenila i dalje je to R – sportsko rekreacijska zona i to može svatko provjeriti jer je dostupno na web stranici Grada Duge Rese koju je zabrinuti građanin posjetio i skinuo link (poveznicu). Postupak izmjena i dopuna je proveden po zakonskoj proceduri  s obaveznom javnom raspravom.

U privitku je važeći Prostorni plan gdje je vidljivo koja je namjena zemljišta kod Bosiljevčevog mlina.

Tvrdnja: “U četiri godine vaše vladavine potpuno je ograđena žicom, obale uzurpirane!  Zašto ste to dozvolili?”

Odgovor: Ograđivanje se vrši sukladno Zakonu o vlasništvu i stvarnim vlasničkim pravima. Dok se eventualno ne donesu  ili izmjene neki zakoni (recimo Zakon o vodama ili nešto drugo…) to će se moći raditi. Tako da kritike ili u ovom slučaju prijetnje u “dopisu Gradu Dugoj Resi” uputite u Hrvatski sabor radi izmjena zakona koji bi  eventualno ograničili vlasnička prava u određenim zonama a ne u Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Duga Rese.

Tvrdnja ili prijetnja :

“KLJUČNI PREOKRET DOGODIO SE PRENAMJENOM ZEMLJIŠTA! A tu prenamjenu zemljišta izvršili ste vi! Za što ćete, vrlo vjerojatno i krivično odgovarati”

Odgovor: Na boldanu (podebljanu) tvrdnju i prijetnju u dopisu bez provjere točnosti (jer nije izvršena prenamjena zemljišta), i svatko je može provjeriti na službenim stranicama Grada Duge Rese a koju je posjetio i anonimni “zabrinuti građanin” jer je skinuo link, pa je onda mogao provjeriti točnost, govori da je ili zlonamjerni provokator ili mu to ne dozvoljava kvocijent inteligencije. Na žalost takve neosnovane prijave zagušuju sustav, odgovaraju u dugoreškoj gradskoj upravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest