Solidarnost na djelu: Obitelj iz Ogulina u požaru ostala bez krova nad glavom – pomoć obećala gradska vlast, uskočili i sugrađani

foto OGportal.com

Vatrena stihija progutala je prošle srijede obiteljsku kuću u Zagorju Ogulinskom na adresi Kolići 49.

Vatra se proširila od električnog priključka na kuću, odnosno od glavnog osigurača, tzv. “pancera”, te je u kratkom roku progutala kompletno krovište i stropnu konstrukciju i uništila sav namještaj, opremu i odjeću koji su se nalazili u kući. Vatrogasci, iako su na požarište stigli u roku manjem od 15 minuta, nisu uspjeli sačuvati objekt koji je većinom bio izgrađen od suhog drvenog materijala. Vlasnik kuće je Ivan Kolić, vlasnik OPG-a “Med Kolić”, poznati medar s ogulinskog područja, osnivač i nekadašnji predsjednik pčelarskog društva Ogulin.

Kako je to običaj u ogulinskom Zagorju, brojni mještani ovog naselja odmah su se organizirali i krenuli u pomoć svom sumještaninu u nevolji. Organizirali su mehanizaciju i ljude te su krenuli s čišćenjem požarišta i sanacijom štete.

Požarište je obišao i gradonačelnik Dalibor Domitrović sa svojim zamjenikom Danielom Vukelja i predsjednikom mjesnog odbora Ivicom Vukovićem Lalićem. Tom prilikom je g. Koliću obećao financijsku pomoć od strane Grada kako bi si uz pomoć sumještana, a obzirom da se nalazimo na početku zimskog razdoblja, u što kraćem roku osigurao minimalne uvjete za boravak.

– Građani Ogulina koji žele pomoći svojem sugrađaninu u nevolji mogu to učiniti uplatom na njegov tekući račun na IBAN HR2623400093203049177. Vlasnik tekućeg računa je Ivan Kolić, Zagorje, Kolići 49, navodi OGportal.com.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest